Kinder pannenkoeken taart

Ben je op zoek naar een leuke en feestelijke kinder ( verjaardags) taart? Maar dan zonder meuk? Dan heb je nu het ideale recept gevonden! Supergemakkelijk om te maken, zodat je niet uren in de keuken hoeft te staan, met weinig ingrediënten. Voor de maca pannenkoeken kun je ook bijvoorbeeld ceylon kaneelpoeder gebruiken in plaats van maca poeder, als je dit lastiger vind om te vinden. Maca poeder is echter tegenwoordig zelfs verkrijgbaar in de supermarkt. Meer lezen over maca poeder? Klik hier. 

sam_9173

De taart is geschikt voor zes personen. Geschikt voor kinderen met een lactose intolerantie, Coeliakie/gluten intolerantie en vrij van E nummers en kunstmatige suiker en suikervervangers.

Dit heb je nodig:

Voor de taart:

  • 200 gram zonnebloempitten
  • 300 gram boekweit vlokken ( biowinkel) of havermout, droog
  • 15 gram bakpoeder
  • twee grote bananen
  • twee flinke eetlepels stevia sweet Xtra
  • 30 gram biologische magere cacaopoeder
  • 20 ml water

Voor de topping:

  • een banaan
  • een eetlepel stevia sweet Xtra
  • 20 ml water
  • 30 gram havermout, droog

Voor de pannenkoeken:

  • 250 gram volkoren boekweitmeel
  • 250 ml amandelmelk of andere melkvervanger
  • 15 gram bakpoeder
  • vijf eetlepels maca poeder of een flinke eetlepel ceylon kaneelpoeder
  • vier eidooiers of drie eieren

Om te garneren:

Greensweet-stevia Icing poedersuiker

sam_9171

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Gebruik een lage ronde vorm ( circa 22 cm doorsnede) en bekleed deze met bakpapier. Maal alle ingrediënten voor de taart in de keukenmachine tot een fijne, smeuïge massa. Stort in de vorm en verdeel. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 25-30 minuten, blijf goed controleren. Laat afkoelen.

sam_9174

Maal in de keukenmachine de ingrediënten voor de topping tot een fijne massa. Besmeer de taart met de topping. Mix alle ingrediënten voor de pannenkoeken met de handmixer tot een luchtig en goed loopbaar beslag. Laat een klontje echte kokosolie in de koekenpan smelten en bak uit het beslag vrij dikke pannenkoeken. Rol de pannenkoeken op, en snij ze in stukjes. Zet de stukjes in de topping op de taart en bestrooi met poedersuiker.

sam_9177

Je kunt de taart versieren met wat je wilt! Denk bijvoorbeeld aan rozijntjes, gojibessen, kokosrasp en kokossnippers, geschaafde amandelen en cacaonibs!

sam_9175          sam_9171

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *