Kerstfeest vla ( vegan)

Ik maak dagelijks zelf mijn vla. Speciaal voor de feestdagen bedacht ik dit verrukkelijke recept! Je kunt zelf bepalen welke basis je gebruikt. Ik koos voor een veganistische ( en dus lactosevrije) basis, mijn homemade amandelmelk. Maar je kunt ieder ander plantaardige melk kiezen, of als je geen bezwaar hebt tegen koemelk, biologische melk, karnemelk, of kefir.
Als bindmiddel maak ik altijd het liefst gebruik van kuzu. Klik hier, om alles over kuzu te lezen. Je kunt ook biologische maïzena, of arrowroot gebruiken. Lees alles over bindmiddelen door hier te klikken. Gebruik je andere bindmiddelen, gebruik dan ongeveer 70 gram in plaats van de 75 gram kuzu. Maak hier ook een papje van zoals staat beschreven in de receptuur.
Dit heb je nodig:
( voor een liter vla)
een liter homemade amandelmelk of andere ( plantaardige) melk
75 gram kuzu
drie flinke eetlepels biologische magere cacaopoeder
een theelepel vanille bourbon
drie eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
75 gram gojibessen
75 gram cacaonibs
Greensweet Icing poedersuiker + biologische magere cacaopoeder
Zo maak je het:
Maak een papje van de kuzu en cacaopoeder met een klein beetje van de melk. Doe de rest van de melk, de vanille en de stevia in een pan en breng dit al roerend aan de kook. Zodra de massa kookt, het papje in één keer toevoegen en met een garde goed kloppen. Heb geduld, soms duurt het even eer de massa indikt. Zodra het begint in te dikken en de vla op de gewenbste dikte is, de pan van het vuur halen en 4/5 minuten blijven kloppen.
Verdeel de vla over drie of vier schaaltjes en verdeel de cacaonibs en gojibessen over de schaaltjes. Meng wat Icing poedersuiker door wat cacaopoeder en bestrooi de vla met wat van dit mengsel.