Kerstfeest vla ( vegan)

Ik maak dagelijks zelf mijn vla. Speciaal voor de feestdagen bedacht ik dit verrukkelijke recept! Je kunt zelf bepalen welke basis je gebruikt. Ik koos voor een veganistische ( en dus lactosevrije) basis, mijn homemade amandelmelk. Maar je kunt ieder ander plantaardige melk kiezen, of als je geen bezwaar hebt tegen koemelk, biologische melk, karnemelk, of kefir.

IMG_0737

Als bindmiddel maak ik altijd het liefst gebruik van kuzu. Klik hier, om alles over kuzu te lezen.  Je kunt ook biologische maïzena, of arrowroot gebruiken. Lees alles over bindmiddelen door hier te klikken.   Gebruik je andere bindmiddelen, gebruik dan ongeveer 70 gram in plaats van de 75 gram kuzu. Maak hier ook een papje van zoals staat beschreven in de receptuur.

IMG_0883

Dit heb je nodig:

( voor een liter vla)

een liter homemade amandelmelk of andere ( plantaardige) melk

75 gram kuzu

drie flinke eetlepels biologische magere cacaopoeder

een theelepel vanille bourbon

drie eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra

75 gram gojibessen

75 gram cacaonibs

Greensweet Icing poedersuiker + biologische magere cacaopoeder

IMG_0884

Zo maak je het:

Maak een papje van de kuzu en cacaopoeder met een klein beetje van de melk. Doe de rest van de melk, de vanille en de stevia in een pan en breng dit al roerend aan de kook. Zodra de massa kookt, het papje in één keer toevoegen en met een garde goed kloppen. Heb geduld, soms duurt het even eer de massa indikt. Zodra het begint in te dikken en de vla op de gewenbste dikte is, de pan van het vuur halen en 4/5 minuten blijven kloppen.

IMG_0888

Verdeel de vla over drie of vier schaaltjes en verdeel de cacaonibs en gojibessen over de schaaltjes. Meng wat Icing poedersuiker  door wat cacaopoeder en bestrooi de vla met wat van dit mengsel.

 

IMG_0880

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *