Knapperige haverkoek

In plaats van de welbekende eierkoeken zijn deze knapperige haverkoeken een ideale afwisseling! Dit recept vraagt om een weektijd vooraf van liefst 24 uur.Zet 250 gram havermout samen met drie eetlepels erythritol suiker in ruim water te weken.Liefst 24 uur, maar korter kan ook: 4-8 uur.Staat er nog teveel water op de mout, giet deze af.

Dit heb je nodig:

  • 250 gram geweekte havermout ( zie hierboven)
  • twee eetlepels wijnsteen bakpoeder
  • twee kleine peren, gewassen en in de schil gelaten, in kleine stukjes gesneden ( eventuele harde kernen verwijderen)
  • het rasp van een biologische citroenschil
  • 75 gram biologische maïzena

Om te garneren:

  • ceylon kaneelpoeder

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Roer alle ingrediënten behalve de kaneel goed samen tot een lobbige massa. Schep met een lepel bergjes op de bakplaat.Bestrooi royaal met kaneel.Bak de koeken in het midden van de oven gaar in ongeveer 10-15 minuten, blijf tussenvoor goed controleren, sommige ovens vragen wat meer baktijd.De koeken zijn gaar als ze hard aanvoelen en goudbruin zijn verkleurd.Laat goed afkoelen.

IMG_6969

IMG_6971

 

4 Reacties op “Knapperige haverkoek

  1. Heb de knapperige haverkoeken gemaakt, heb er van genoten. Ze zijn echt het lekkerst als ze net uit de oven komen. Bedankt voor het recept! Heb het recept ook aan anderen gegeven.

  2. Hoi!

    Wat bedoel je precies met ruim water?
    Moet de havermout helemaal onder water staan…
    Ik heb dat gedaan en nu zijn de koeken heel erg dun en lijkt het alles behalve op het plaatje 😉

    • Als er na het weken nog een laag water op de mout staat,deze afgieten.Anders wordt alles inderdaad te nat.Volgende x beter 🙂

  3. Ik heb de koeken ook gemaakt. Ze werden alleen niet bruin in de oven. Ik had de oven op heteluchtstand ingesteld. Nog tips? En hoe kan je de koeken het beste bewaren? Ik had ze in een vershoudkoektrommel bewaard, maar het waren helaas slappe flappen geworden. Toen ze net uit de oven kwamen waren ze overigens wel lekker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *