Kokos-lijnzaad bananenbrood

Dit brood maak je ontzettend snel, is zeer simpel en bevat weinig ingrediënten, waardoor het ook een relatief voordelig recept is. Ideaal voor in de broodtrommel, het is zo lekker van nature dat er niets meer op hoeft! 😉 Dit brood is geschikt voor veganisten.

Dit heb je nodig:

  • vijf bananen
  • twee flinke eetlepels kokosolie/vet, op kamertemperatuur
  • een flinke eetlepel wijnsteenbakpoeder
  • 100 gram kokosmeel
  • 100 gram lijnzaad, heel
  • 120 ml heet water
  • een kopje kokosrasp

Om te garneren:

  • kokossnippers ( optioneel)

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 170 graden, vet een vierkant bakblik in met kokosolie, bekleed met bakpapier. Doe de bananen samen met de kokosolie in de keukenmachine en pureer glad. Voeg de massa toe aan de rest van de ingrediënten, roer stevig door. Stort de massa in het bakblik, en verdeel. Bak het brood in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-40 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

SAM_3872

Bestrooi voor het uitserveren met wat kokossnippers.

SAM_3876

 

5 Reacties op “Kokos-lijnzaad bananenbrood

  1. Heerlijk recept. Ik maak dit vaak zonder lijnzaad maar met wat kaneel en stukjes pecan of walnoten

  2. Hoi Monique,

    Ik heb even een vraag. Ik gebruik ook lijnzaad (heel) in. Nu las ik dat heel lijnzaad eigenlijk helemaal niet goed voor je is. En dat je het dus eerst moet breken anders heeft het geen enkel effect. Is dat zo? Ook heb ik gelezen dat je lijnzaad niet mag verhitten. Dus voor crackers te maken of inderdaad dit brood. Hoe zit het nu precies en wat doet de verhitting nu met de lijnzaad?

  3. Monique,

    Ik heb nu geen kokosmeel in huis. Zou dit met amandelmeel ook lukken ?
    Alvast bedankt voor je antwoord.

    Groeten.
    Marleen

    • uiteraard heb ik dit niet geprobeerd, maar ik zou zeggen: go for it!

  4. Gisteren gebakken. Heerlijk. Kan ook in minivormpjes en dan wat korter bakken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *