Pecan eierkoeken

Tijdens het uittesten van een recept, die volledig mislukte, ontstond dit verrukkelijke recept! Pecan eierkoeken, met dezelfde luchtigheid van gewone eierkoeken. Ze zijn zeer eenvoudig om te maken en onwijs lekker!

Dit heb je nodig:

  • drie eieren
  • twee eetlepels stevia  sweet Xtra
  • een theelepel vanille bourbon
  • 150 gram fijn gemalen pecannoten
  • een flinke eetlepel psyllium
  • drie eetlepels kokosolie/vet
  • 100 ml water
  • 100 ml haver-of andere melkvervanger
  • een eetlepel wijnsteenbakpoeder

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg een spuitzak met brede kartelmond klaar. Doe de melk, water, suiker, vanille en kokosolie in een gietijzeren pan ( of andere pan met dikke bodem) en breng aan de kook, tot de kokosolie volledig is gesmolten. Roer de psyllium goed door het pecanmeel, en roer dit in één keer bij de massa in de pan. Blijf roeren tot de massa verandert in een dikke, dril-puddingachtige massa.

SAM_3863

Haal de pan van het vuur en stort de massa in een kom. Roer één voor één de eieren erdoor. Roer tot slot het bakpoeder erdoor.  Vul de spuitzak met de massa, let op, het kan wat vloeibaar blijven. Spuit grote bergjes op de bakplaat, hou goede ruimte tussen de koeken. Bak de koeken in het midden van de oven gaar in ongeveer 20 minuten, blijf tussentijds achter het glas van de oven controleren, open de ovendeur niet tijdens het bakken. De koeken blijven dan meest luchtig. Laat de koeken afkoelen.

SAM_3867

Bewaar de koeken in een goed afsluitbare box.

SAM_3870

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *