Vegan rolletjes

Deze onweerstaanbare rolletjes zijn een bewijs van hoe gemakkelijk, goedkoop, en eenvoudig het maken van een heerlijke knettergezonde snack kan wezen. Veel mensen zien vaak op tegen ” het gedoe” van het zelf maken, terwijl het vaak een peulenschil is. Dit recept is niet alleen ontzettend simpel, het is ook relatief goedkoop, omdat er A: zeer weinig ingrediënten zijn gebruikt, en B: goedkope ingrediënten zijn gebruikt. De rolletjes zijn ideaal bij een high tea, bij de koffie/thee, om een kind na schooltijd mee te verwennen of…nou ja, verzin zelf je eigen geniet-momentje maar! Met deze knettergezonde rolletjes geniet je dubbel! Dit recept is 100% meukvrij en geschikt voor veganisten.

Dit heb je nodig:

Voor de rolletjes:

  • drie bananen
  • drie flinke eetlepels kokosolie/vet ( zacht, op kamertemperatuur)
  • een eetlepel wijnsteen bakpoeder

Voor de vulling:

  • 125 gram fijn gemalen zonnebloempitten
  • een banaan

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Pureer de bananen met de kokosolie/vet in de keukenmachine tot een gladde massa. Roer het bakpoeder erdoor. Schep met een grote lepel steeds wat van het beslag op de plaat, hou goede ruimte tussen de rolletjes. Bak de rolletjes in het midden van de oven gaar en goudbruin in ongeveer 20 minuten, blijf tussentijds GOED controleren! Laat afkoelen tot de rolletjes geheel koud zijn.Pel ze vervolgens voorzichtig van het bakpapier af. Het is belangrijk, dat ze goed zijn afgekoeld, anders blijven ze plakken!

SAM_3830

Prak de banaan voor de vulling fijn, en meng dit door het zonnemeel ( zonnebloempittenmeel) Schep steeds in het midden van een rolletje wat van de vulling en vouw het dicht, zet vast met een prikker.

SAM_3833

7 Reacties op “Vegan rolletjes

  1. Dag Monique.
    Gezond 2016 en ga vooral door met je heerlijke recepten.
    Jouw website stond in 2015 elke dag bij mijn online en vanuit je boek heb ik ook al diverse recepten gemaakt. Ben blij met jou!
    Groetjes Annet

  2. Ziet er lekker uit maar lijkt me redelijk zoet met al die banaan erin. Heb je ook wat hartigers aan snacks of hapjes?

  3. Leuk recept, eindelijk weer iets zonder eieren 🙂 bedankt! Lijken ze een beetje op een soort pannenkoekjes? Ik ga ze snel eens proberen te maken.

  4. Leuk recept. Waar haal ik wijnsteen bakpoeder? Is de gewone bakingsoda ook goed?

    • Hai,

      Wijnsteen bakpoeder koop je in de biowinkel. Je kunt geen baking soda gebruiken, wel gewone bakpoeder. Succes! Laat je weten hoe het heeft uitgepakt ? 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *