Krokante linzen koekjes ( vegan )

Ik ben een groot fan van peulvruchten. Ik zet deze dan ook iedere week wel op mijn menukaart. Vooral linzen vind ik heerlijk, ik hou van alle soorten. Wil jee meer lezen over linzen? KLIK DAN HIER Linzen zijn niet alleen knetter-en-knettergezond, ze zijn ook goedkoop, voedzaam en zeer rijk aan vezels en eiwitten wat het erg interssant maakt voor veganisten. De allerkleinste linzen, die ook de kortste kooktijd genieten, zijn zwarte linzen. Ook wel BELUGA linzen genoemd. Ze hebben een zeer verfijnde smaak met een licht pittige nasmaak. Ik maak met deze linzen vaak deze supereenvoudige snelle koekjes. Ik kook meestal meteen een heel zakje linzen, zodat ik er ook een lading koekjes van kan maken. De koekjes vullen enorm na een wrok-out en stillen de trek. Ze zijn zeer simpel om te maken en goed te bewaren in een koektrommel.

Ze zijn heerlijk zoet, daardoor ook geliefd bij kinderen. De koekjes zijn gezoet met biologische erythritol + zuivere stevia druppels, deze combinatie geeft de meest pure en natuurlijkste zoete smaak zonder dat het maar één kcal geeft. Kies wel de juiste zuivere merken. Ik geef de directe linkjes waar je het kunt bestellen naast de ingrediënten, als je er naar op zoek wilt gaan.

Wat heb je nodig?

Zo maak je het:

  1. verwarm de oven voor op 180*C, bekleed een bakplaat met bakpapier of een bakmat
  2. roer alle ingrediënten door elkaar in een kom en voeg kleine beetjes warm water toe terwijl je blijft kneden tot er een soepele deegbal ontstaat.
  3. draai ronde balletjes en druk plat op de bakplaat. Bestrooi met cacaonibs
  4. bak de koekjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-40 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen..

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *