Makkie taart

Ken je dat? Je wilt voor een ( kinder of volwassene) verjaardag, of een andere feestelijke gelegenheid een super-taart maken, en dan ook nog eens 100% meukvrij. Daarnaast wil je dat dit zo snel mogelijk, zo gemakkelijk mogelijk, en met minimale ingrediënten gebeurt. Onmogelijk? Niet meer! Want ik bedacht de MAKKIE TAART! De naam verklapt het al: deze taart maak je in een handomdraai, bevat geen niet-natuurlijke E nummers, gluten, eieren, vlees/dierlijke producten, suiker, lactose/koemelk en andere ellende, en bevat ook niet veel ingrediënten! Maar vooral: hij is KNETTER LEKKER!

lactosevrije slagroom potje

 

Ik heb gebruik gemaakt van biologische, lactosevrije verse slagroom. Deze kun je vinden in de biowinkel in het koelschap. Kun je deze slagroom niet vinden? Dan kun je ook twee blikken kokosmelk gebruiken. Let erop, dat je biologische kokosmelk koopt, en maak de blikken open. Zet ze vervolgens 24 uur in het koudste gedeelte van de koelkast. De volgende dag kun je de dikke brij uit het vocht scheppen, en dit kun je opkloppen met een beetje stevia kristal sweet Xtra of andere gewenste suikervervanging. Je kunt ook mijn eigen homemade slagroom gebruiken! Recept vind je hier

Dit heb je nodig:

  • 6 nectarines, in de schil gelaten, pitten verwijderen
  • twee bananen, in stukken
  • twee avocado’s rijp
  • 250 gram fijn gemalen verschillende noten ( ik heb paranoten, cashewnoten, pecannoten en walnoten gebruikt)
  • 150 gram boekweitmeel
  • optioneel ( wel aan te raden) een eetlepel psyllium
  • anderhalve eetlepel wijnsteen bakpoeder of gewone bakpoeder
  • een bekertje ( 200 gram) biologische lactosevrije verse slagroom of kokosmelk ( zie hierboven)
  • een eetlepel stevia  sweet Xtra of ander gewenste suikervervanging
  • rode bessen, en wat geschaafde amandelen ( optioneel)

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een grote ronde hoge springvorm ( 26 cm) in met kokosolie, bekleed vervolgens met bakpapier. Je kunt ook een grote ronde ovenschaal gebruiken. Pureer de avocado, banaan en nectarines in de keukenmachine tot een gladde massa. Roer de rest van de ingrediënten erdoor. Zorg dat alle melen goed zijn opgenomen in het vocht. Stort de massa in de vorm en verdeel.

SAM_2129

Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-60 minuten, blijf tussendoor goed controleren. Laat de taart goed afkoelen.

SAM_2132

Klop de slagroom met de stevia stijf. Vul een spuitzak met de slagroom en spuit in een cirkelvorm de taart vol. Garneer met rode bessen en geschaafde amandelen.

SAM_2130

Je kunt de taart uiteraard garneren met tal van andere opties, zoals ander vers rood fruit, gojibessen, krenten en rozijnen, kokosrasp, magere cacaopoeder enz enz!

 

6 Reacties op “Makkie taart

  1. Lijkt me heerlijk ga het zeker uit proberen heb zelf last van eieren en koemelk,mijn dochter en klein kinderen van koemelk(klein zoon heeft meerdere ingredienten die hij niet mag hebben)
    ben blij met dit recept dank je wel

    • ja hoor, bijvoorbeeld pitten en zaden. Of gebruik gewoon meel, zoals rijstemeel, of kastanjemeel. Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *