Meukvrije zoete popcorn-mix

Ik ben een zoete-kauw. Als ik dus popcorn wil eten, maak ik deze in zoete varianten. Zelf maken ja…..wat de kant en klare popcorn vind ik veel te zoet. Daarnaast ook niet erg gezond. Popcorn heeft nog altijd best een gezond imago om als snack te eten. Dat is inmiddels dankzij de vele varianten niet meer het geval. Deze zijn té zout, té zoet en soms zelfs moddervet. Popcorn wordt gemaakt van specials pof-maïs. Dit is maïs dat speciaal is veredeld om te poffen. Niet alle maïs korrels zijn geschikt om te puffen, het is daarom belangrijk om echte POFMAIS te kopen. Dit kun je het beste kopen in de biowinkel, omdat deze niet genetisch zijn gemanipuleerd. Ze zijn bovendien erg goedkoop. Je kunt ze ook bij Puur & Fit bestellen, KLIK HIER 

Popcorn is erg leuk en makkelijk om te maken. Meer dan pof-mais, een koekenpan en een deksel heb je niet nodig. Je kunt popcorn zelfs poffen in de airfryer! KLIK HIER om te lezen hoe je dit aanpakt  Ik maak meestal een lekkere zoete mix van popcorn. Zo gepiept en ontzettend lekker en verantwoord! Ik maak eerst de popcorn, die ik daarna over drie schalen verdeel. Eén schaal laat ik ” naturel” , een andere schaal geef ik een suikerlaagje en de derde een chocolade laagje. HOE DAN ?? Dat ga ik je uitleggen.

Popcorn maken

Eerst moet je de pof-mais gaan poffen. Gebruik daarvoor een koekenpan, en een deksel die daar op past. Gebruik geen bak-product, dat is niet nodig en maakt de popcorn alleen maar vetrijk. Zet de pan op hoog vuur en laat kort opwarmen. Strooi daarna wat pofmais in de pan en zet de deksel erop. Je hoort de mais vanzelf poppen. Als alles is gepost, verdeel je de popcorn over die schalen.

Gesuikerde popcorn maken

Ik gebruik voor de suiker-laag biologische xylitol ( KLIK HIER ) Dit is een suikervervanger, die net als gewone suiker hard opdroogt.  Strooi circa 75 gram in een steelpan en warm dit onder voortdurend roeren tot de massa is gesmolten in een vloeibare hete suikerstroop. Voeg één schaal popcorn aan de massa toe en roer alles goed door de suikermassa. Laat de popcorn op een met bakpapier beklede plaat drogen, zorg dat de popcorn goed uit elkaar ligt.

Chocolade popcorn maken

Voor de popcorn een heerlijk chocolade-laagje te geven heb je een plak VIVANI 100% pure chocolade nodig. KLIK HIER om deze te bestellen . Breek de chocolade in stukjes en laat au bain Marie samen met 5 druppels stevia smelten. Voeg dan ook hier vervolgens een schaal popcorn toe aan de massa en zorg dat alles met een laagje chocolade is bedekt, laat ook hier de popcorn op een met bakpapier beklede plaat drogen.

Je popcorn – mix is klaar! Alles wat je nu nog maar hoeft te doen is alles bij elkaar voegen en mixen. Een heerlijke en verantwoorde snack. Bewaar de popcorn-mix in een papieren zak, in de broodtrommel. Het is op zijn lekkerst als je de popcorn mix dezelfde dag consumeert!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *