Monique’s meuk-” fryer” appeltaart

Een van de grootste voordelen van een airfryer zijn de zeer verkorte bereidingstijden. Je kunt in nog geen half uurtje een lekkere taart bakken. Supersnel! Deze heerlijke appeltaart is daar een goed voorbeeld van. In een half uurtje gefikst!

SAM_0772

Dit heb je nodig:

  • zes middelgrote appels, gewassen en in de schil, in stukken gesneden ( klokhuizen verwijderen)
  • twee flinke eetlepels ceylon kaneelpoeder
  • 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • 225 gram havermout
  • 200 gram zonnebloempitten
  • 15 druppels greensweet-stevia druppels ( ik heb de amandelsmaak gebruikt, maar elke andere smaak kan ook of gewoon naturel)

Om te garneren ( optioneel)

Zo maak je het:

Maal de appels met de kaneel, stevia druppels en bakpoeder in de keukenmachine tot een fijne massa. Roer de rest van de ingrediënten erdoor. Als de massa iets te los-korrelig blijft, een klein beetje water toevoegen. Bekleed een passende vorm ( passend in de baklift) met bakpapier. Stort de massa in de vorm.

SAM_0775

Zet de airfryer op 185 graden en bak, onder regelmatig even controleren, 25 minuten.

SAM_0773

Lekker met poedersuiker en kaneelsuiker! Of bestrooi met wat cacaopoeder, ook lekker!

SAM_0770

 

2 Reacties op “Monique’s meuk-” fryer” appeltaart

  1. Ik wil dit recept graag proberen, maar heb groene stevia poeder. Hoeveel zou ik daar van moeten gebruiken? En ik gebruik een oven ipv airfryer, dan moet het wat langer? Bedankt alvast.

    • groene stevia is erg lastig doseerbaar dus dat kan ik je helaas niet zeggen……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *