Monique’s meukvrije sajoer boontjes ( vegan)

Sajoer boontjes is een traditioneel Indisch recept. Sperzieboontjes worden in een pasta gaar gewokt. De smaken van kerrie, kurkuma, en komijnpoeder trekken in de boontjes wat zorgt voor een heerlijke smaak. Er zijn inmiddels ontzettend veel varianten op de sajoer-boontjes. De meesten worden gegaard in kokosmelk, en wordt er suiker ( meestal palmsuiker) toegevoegd. Ik bedacht een vetarme en suikervrije variant!

IMG_2819

Het is supersnel en eenvoudig klaar te maken. Dit maakt het bijvoorbeeld ideaal voor een door-de-weekse-dag. Dit recept is goed voor twee personen.

Dit heb je nodig:

  • 300 gram sperziebonen, uiteinden wegsnijden
  • een eetlepel johannes broodpitmeel
  • twee kleine uien, eentje in stukken en eentje fijn gesnipperd
  • een verse rauwe teen knoflook, fijngesnipperd
  • een eetlepel greensweet-stevia sweet Xtra
  • twee eetlepels kerrie Masala
  • twee eetlepels koriander
  • een eetlepel kurkuma
  • een snufje keltisch zeezout
  • een snufje zwarte peper
  • twee eetlepels komijnpoeder
  • warm water

IMG_2823

Zo maak je het:

Maal in de keukenmachine de stukken ui, kruiden en specerijen tot een pasta. Bak in een koekenpan met anti aanbaklaag de gesnipperde ui en knoflook glazig op middelhoog vuur.  Roer met een beetje warm water de johannesbroodpitmeel los. Voeg de rest van de ingrediënten toe en blus af met water. Blijf de boontjes goed bewegen. Blus opnieuw af met water en zet het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat 15 minuten onder regelmatig omhusselen en indien nodig water toevoegen, smorren. Als de boontjes beetgaar zijn, de pan van het vuur halen.

 

IMG_2818

Verdeel de sajoer over twee borden. Lekker met gekookte Quinoa, zilvervliesrijst, haver of gierst!

IMG_2820

 

 

 

2 Reacties op “Monique’s meukvrije sajoer boontjes ( vegan)

  1. Hoi Monique,
    Dit over heerlijk ogend gerecht ga ik maken. Alleen koriander is niet mijn smaak. Wat kan ik anders gebruiken.
    Alvast dank.

    • Eigenlijk alles wat jij lekker vind aan kruiden en specerijen 😉 Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *