Monique’s ” écht suikervrije” chocoladesoezen

Yummm….Deze soezen zijn nét even anders dan de bekende moorkoppen. Deze zijn gevuld met slagroom, ik heb gekozen voor goed gevulde bollen, die niet hol worden van binnen. De soezen zijn vrij van gluten en koemelk. Ze zijn bovendien ” écht” vrij van suikers. Er wordt enkel gewerkt met zuivere stevia. Deze beïnvloeden de bloedsuikerspiegel niet en zijn niet schadelijk voor het gebit, wat wel het geval is met honing, en dadels en zelfs vers fruit. Je haalt uit het recept ongeveer 5 soezen. Je kunt ook kleine soesjes maken.

Dit heb je nodig:

  • 100 gram volkoren boekweitmeel
  • twee flinke eetlepels fiberfin of psyllium
  • zes/zeven druppels greensweet stevia ( ik heb de chocoladesmaak gebruikt)
  • 100 ml water
  • 100 ml haver of andere melkvervanging
  • vier eieren
  • twee flinke eetlepels zuivere kokosolie op kamertemperatuur ( Royal Green )

Voor de topping:

  • zes/zeven flinke eetlepels greensweet Icing poedersuiker
  • twee eetlepels biologische magere cacaopoeder
  • haver of andere melkvervanging
  • geschaafde blanke amandelen

SAM_7657

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg een spuitzak klaar met een brede kartelmond.Meng de fiberfin door het meel.  Doe de melk, water, stevia, en de kokosolie in een pan met dikke bodem ( liefst gietijzer, werkt het beste) en breng aan de kook. Zodra de massa kookt en de kokosolie volledig is gesmolten, het meel er in één keer bijgooien en blijven roeren tot er een bal ontstaat die vanzelf van de bodem loslaat. Haal de pan van het vuur, en roer één voor één de eieren erdoor. Vul de spuitzak met het beslag, en spuit grote of kleine bergjes op de bakplaat. Bak de soezen in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf controleren. Laat goed afkoelen.

SAM_7655

Meng de cacaopoeder door de poedersuiker. Voeg steeds hele kleine beetjes melk toe tot er een mooi stevig glazuur ontstaat. Doop de soezen in het glazuur en bestrooi met de amandelschaafsel. Laat hard worden.

SAM_7656

 

2 Reacties op “Monique’s ” écht suikervrije” chocoladesoezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *