Naan brood ( met gluten uit spelt)

Al een tijdje probeer ik een goed alternatief te bedenken op de bekende naan broden. Dit zijn platte broden die in vele buitenlandse keukens veel worden gebakken en gegeten. Ik heb reeds eerder een glutenvrije variant gemaakt, maar eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat deze niet echt een succes was. Erg droog, niet mals, en alles viel erg uit elkaar. Ondanks meerdere pogingen bleven deze minpunten aanwezig. Dan maar weer een uitstapje maken naar biologisch dynamisch speltmeel. Dit betekent dat dit recept niet glutenvrij is, wat jullie van mij gewend zijn. Maar dit naanbrood is zo ” stunning” lekker dat ik hem jullie niet wilde onthouden!

Dit heb je nodig:

Om te garneren:

  • gedroogde oregano

Zo maak je het:

Vet een kom in met kokosolie en doe in een andere kom alle ingrediënten. Roer dit goed door tot een kleverige smeuïge massa. Schep over in de ingevette kom en dek de kom af met een stukje plastic huishoudfolie. Dek af met een doek en zet de kom op een warme plek te rijzen, ongeveer 60 minuten.

SAM_1891

Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer het gerezen deeg door en schep twee hopen op de bakplaat. Bevochtig je handen licht en vorm er twee ronde platte broden van. Bestrooi met de oregano en druk dit licht in de broden. Bak de broden in het midden van de oven gaar in ongeveer 25-30 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

SAM_1892

 

 

 

Een reactie op “Naan brood ( met gluten uit spelt)

  1. Vanochtend dit brood gebakken aangezien de mijne weer op was. Ruikt heeeerlijk maar het is niet echt gerezen in de oven, waardoor hij erg hard is geworden. Ach, vast heerlijk bij een bakkie soep 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *