Nice cream regenboog ijs ( vegan)

I confess: ik heb het idee gestolen van een leuk filmpje die ik op mijn tijdlijn op facebook voorbij zag komen. Ik was direct enthousiast! Wat een top idee! Ik ben direct aan de slag gegaan. Met een heerlijk resultaat! Het ijs is geschikt voor veganisten, en is 100% meukvrij.

SAM_1058

Dit heb je nodig:

  • 150 gram blauwe bessen, gepureerd ( apart in kom)
  • 150 gram aardbeien, fijn gepureerd ( apart in kom)
  • 150 gram mango, fijn gepureerd ( apart in kom)
  • een eetlepel spirulinapoeder, matchapoeder of spinaziepoeder
  • 800 ml ( twee blikken) biologische kokosmelk, 24 uur gekoeld

Zo maak je het:

Laat de twee blikken kokosmelk uitlekken en vang de dikke delen op. Klop deze stijf. Doe de spirulinapoeder ( of andere poeder) in een kom. Verdeel de opgeklopte kokosroom over de vier schaaltjes en klop stevig door. Bekleed een vierkante platte ovenschaal ( kleine maat) met een stukje bakpapier. Schep steeds uit ieder kommetje een beetje en verdeel ” speels” over de bodem van de schaal. Roer tot slot met een vork nog wat door elkaar voor meer regenboog effect. Vries het ijs een uur in, roer dan weer even kort door en laat daarna tenminste twee/drie uur invriezen.

SAM_1057

Lekker met vers fruit, of met een beetje biologische magere cacaopoeder en ceylon kaneel`!

SAM_1056

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een reactie op “Nice cream regenboog ijs ( vegan)

  1. Ziet er heerlijk uit Monique!
    Ben je al bijna klaar met de beoordeling van de ijsmachines….ik hoopte dat dat met kerst al zo was maar hoorde er niets meer over, of heb ik iets gemist? Groet Moniek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *