Vegan mega celebration taart
Wauw. Wauw. Wauw. Wat een flinke jongen! Mijn kennis heeft een 21 jarige dochter die helemaal vegan is gegaan. Zij vierde afgelopen weekend haar verjaardag, en mijn kennis had mij gevraagd een grote taart te bakken, voor gemiddeld 12-15 personen. Dat was een leuke uitdaging! De taart is zo goed gelukt dat ik het recept ook graag met jullie deel!
Dit heb je nodig:
Voor de eerste laag:
- 500 gram havermout ( droog)
- 15 gram( wijnsteen) bakpoeder
- 15-18 druppels Greensweet-stevia chocolade ( je kunt uiteraard ook andere smaken kiezen) of een volle eetlepel Greensweet-stevia sweet Xtra
- 475 ml water ( indien nodig, meer toevoegen)
- drie eetlepels biologische magere cacaopoeder
Voor de tweede laag:
- een grote rijpe banaan, fijn gepureerd
- 450 ml amandelmelk
- 200 gram chufameel of lupinemeel of amandelmeel
- 100 gram lijnzaad, gekneusd in de vijzel
- 200 gram boekweitmeel
- 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
- 100 gram bruine teffmeel of hazelnootmeel, ( fijn gemalen hazelnoten0 of ander glutenvrij meel
Voor de topping en afwerking:
- twee bananen, fijn gepureerd
- anderhalve eetlepel ceylon kaneelpoeder
- 100 ml water
- verse aardbeien en blauwe bessen
- Greensweet-stevia Icing poedersuiker
- Homemade amandelroom of haverroom ( biowinkel)*
- (* je kunt ook kokosroom gebruiken)
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een grote ronde springvorm ( 26-28 cm) in met kokosolie en bekleed met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de eerste laag goed door elkaar. Het moet een smeuïge massa zijn. Stort in de vorm en verdeel.
Roer alle ingrediënten voor de tweede laag stevig door elkaar. Voeg wat meer melk toe als de massa te droog blijft. Stort op de laag in de vorm, en verdeel. Roer alle ingrediënten voor de topping stevig door elkaar en schenk over de lagen in de vorm. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-45 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.
Maak de amandelroo volgens recept of gebruik andere alternatieven, zoals hierboven in de receptuur aangegeven. Garneer met het verse fruit, en de poedersuiker.