Panna cotta

Verrukkelijk dessert, meestal gemaakt met slagroom, veel suiker, en gelatine. Mijn meukvrije variant is nog lekkerder! Juist dankzij de pure en natuurlijke ingrediënten komen smaken veel beter tot zijn recht. Ik heb voor dit recept biologische, lactosevrije verse slagroom gebruikt. Deze kun je vinden in het koelschap in de biowinkel. Kun je geen verse lactosevrije slagroom vinden, kun je ook kiezen voor rijst slagroom, of sojaslagroom, of haverslagroom. Deze varianten zijn vrij goed verkrijgbaar in de biowinkel, maar let op: er zit vrijwel altijd wel iets van ( riet, of invert) suiker in of agave. Let dus goed op de ingrediënten. Je kunt ook een blikje gekoelde kokosmelk gebruiken. Schep het room uit het blikje ( die je tenminste 24 uur gekoeld hebt) en laat het uitlekken.

lactosevrije slagroom potje

Biologische, lactosevrije verse slagroom, te koop bij de biowinkel.

 

Dit recept is vrij van:

  • Gelatine
  • melk/lactose
  • gluten
  • suiker
  • kunstmatige E nummers
  • chemische en/of kunstmatige meuk
  • eieren
  • noten

Dit heb je nodig:

  • een bekertje verse biologische, lactosevrije slagroom ( zie hierboven)
  • een eetlepel vanille bourbon
  • drie eetlepels erythritol suiker + een theelepel stevia  sweet Xtra
  • twee eetlepels Agar Agar vlokken
  • 200 ml boekweitmelk of rijstemelk ( liefst homemade, anders biowinkel, let op toevoegingen)

Voor de topping:

  • 100 ml cool bear limonadesiroop, of 100 gram gepureerd zacht fruit ( bijvoorbeeld aardbeien
  • een theelepel Agar Agar vlokken

Garnering:

 

Extra nodig: vier puddingvormpjes. Deze kun je vrijwel overal kopen. Heb je geen puddingvormpjes? Gebruik dan thee/koffie kopjes

 

Zo maak je het:

Doe de melk, slagroom, vanille, agar agar en de suiker in een pan. Zet op middelhoog vuur en breng onder regelmatig roeren aan de kook. Doe de cool bear siroop samen met de Agar Agar in een steelpan en breng onder voortdurend roeren aan de kook. Zodra de massa kookt, deze direct in de puddingvormpjes gieten. Zodra de melkmassa kookt, deze op de topping in de vormpjes schenken.

panna cotta 1

Laat koelen tot de ergste warmte eraf is. Zet vervolgens in de koelkast , liefst 3 uur om mooi op te stijven.

panna cotta 3

Tik de pudding voorzichtig uit de vormpjes en plaats op een bord. Garneer af met verse aardbeien en poedersuiker.

panna cotta 5

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *