Pompoen melk/sap

Ik ben niet dol, maar bezeten op pompoen! 🙂 Ik eet ze het gehele jaar door, maar zeker in het pompoen-seizoen kan ik compleet los gaan. Dan zijn ze uiteraard op hun opperbest. Ik eet ze met ” huid en haar” op, dus altijd met schil Dit is niet alleen veel smaakvoller, ook is het voedzamer, en bovendien is het erg gemakkelijk om te snijden. Met pompoen heb ik inmiddels al tientallen recepten bedacht ( zie recepten) maar onlangs ontdekte ik, dat je er ook een heerlijke drank van kunt maken! Je kunt hiervoor alle soorten pompoen gebruiken. Ik gebruik zelf het liefste de oranje pompoenen, maar de groene en de flespompoen volstaan ook prima. Voor dit recept ( foto’s) heb ik een groene pompoen gebruikt.

Dit heb je nodig:

  • een pompoen, in stukken, zaadlijsten verwijderen
  • enkele druppels stevia ( ik heb de chocoladesmaak gebruikt)
  • 500/750 ml water

Zo maak je het:

Gooi de stukken in de keukenmachine en maal ze geheel fijn. Zet de machine opnieuw aan en voeg er al draaiende water aan toe tot het licht vloeibare massa is geworden. Zeef de massa boven een kom en druk de pulp met een stevige spatel goed aan zodat het sap goed vrijkomt. Herhaal deze stap, tot er een volle kom is ontstaan. Druppel wat stevia in de melk/sap en roer door. Giet over in een goed afsluitbare glazen fles. Laat ongeveer 3/4 koelen, gekoeld is het echt het lekkerst! Gekoeld bewaren.

SAM_1676

 

 

4 Reacties op “Pompoen melk/sap

  1. Is het niet veel gemakkelijker om de stukken pompoen in een sapcentrifuge te doen?
    vrgr
    Marianne

    • Vrijwel alle pompoenschillen zijn idd eetbaar. Sommigen zijn wat stugger, maar wel gewoon eetbaar. Lees meer over pompoenen in mijn twee andere artikelen, deze vind je in blogs. Warme groet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *