Paardenbloem extract/siroop

Velen zien paardenbloemen als lastig en hardnekkig onkruid. Dat dit absoluut niet het geval is, kun je lezen in mijn artikel. De heilzame werkingen zijn goed wetenschappelijk onderbouwd. En wordt paardenbloem dan ook massaal ingezet in de natuur-geneeskunde. Je kunt ook thuis je eigen knetter-gezonde extract van paardenbloem maken. Dat is echt binnen nog geen 5 minuten gefikst. Door het te zoeten met zuivere stevia maskeer je de bekende bittere smaak.

Dit heb je nodig:

 • 10 gram gedroogde paardenbloem ( biowinkel, merk ” het blauwe huis)
 • 250 ml warm water
 • circa 10 druppels zuivere stevia druppels ( smaak naar keuze, voor stevia te bestellen, klik hier )

Zo maak je het:

Giet het water en paardenbloem in een kom, en roer de stevia druppels erdoor. Laat dit ongeveer 15 minuten staan.  Zet vervolgens de staafmixer in de kom en maal het geheel tot een vrij fijne massa. Zet een andere kom klaar met een zeef. zeef de massa en vang het extract/siroop op. Proef of het nog vrij bitter is. Zo ja, voeg er dan nog een paar druppels stevia aan toe.

SAM_1566

Giet het extract in een glazen flesje zonder dop. Verdun telkens wat extract met water voor een verkoelend glaasje pure gezondheid! Bewaar het extract in de koelkast.

SAM_1568

13 Reacties op “Paardenbloem extract/siroop

 1. Wil dit gaan doen, vraag me alleen af waarom het in een fles zonder dop moet? Ben benieuwd wat hiervoor de reden is.
  Groetjes en bedankt
  Anke

 2. Waar kan ik het paardenbloem bladextract kopen?
  Ik ben zeker geïnteresseerd!
  HG, Jan Oomen

 3. Mn vriendin drinkt nu al weken thee van paardebloem, en gister begon ze te hiniken en scheet ze in de keuken. Hoort dit et ook bij?

  • Dag Albert Nus,
   Ja, helaas is dit mogelijk. Het zijn wat vervelende bijwerkingen. Maar ik denk dat de andere bijwerkingen, waaronder in bed zo goed zijn als een paard, en paardekrachten bezitten om zo goed voor jou te zorgen als jij met je voeten op tafel achter je laptop veilig en anoniem anderen afzeikt omdat dit zo ontzettend leuk en grappig is, dat je daar geen enkel bezwaar tegen hebt? Mijn advies: neem de vervelende bijwerkingen voor lief en ga de Donald Duck lezen. Warme groet!

 4. Paardenbloem thee

  Gebruik 2 tot 3 theelepels per kop heet water. Laat afgedekt 30 minuten trekken of laat even meekoken.

 5. Hallo Monique,
  Ik ben met gedroogde paardenbloem, waar ik thee van heb gezet (de hele pot op een avond met wat honing erin drinken) genezen van steentjes die in mijn galwegen zaten. De artsen gaven aangaande mijn klachten dat ik mij zo naar te voelen en het gevoel had dat ik gallig was en (vies bloed had) en vreemd rook, de diagnose :”Hyperventilatie” !!!
  Ik heb twee stenen uit mijn ontlasting kunnen vinden, door deze substantie te verdunnen met water in een po, dankzij de paardenbloemthee therapie !!!
  Mijn klachten zijn daarna, verdwenen als sneeuw voor de zon !

  Nu heb ik problemen met mijn kater (Dolcis).
  Hij graaft al het grit uit de bak, kan slecht zijn urine lozen, ruikt vies uit zijn bekje en de urine ruikt heel sterk. Het is zijn manier, mij kenbaar te maken, dat hij niet goed kan plassen en zich ziek voelt !
  Nu heb ik bedacht, om óók mijn lieve Dolcis van zijn klachten af te helpen. Ik zelf ben therapeut en lees veel over de natuurgeneeswijzenmogelijkheden en volg regelmatig lezingen/nascholingen.
  Zelf denk ik, dat Dolcis een opstijgende ontsteking heeft van de blaas/nieren, door blaasgruis (struvit) en/of nierstenen en dit ontwikkeld heeft door de brokjes wat hij heeft gekregen in de afgelopen jaren. Hij is nu 7 jaar. Ik ben nu gestart om hem alleen maar blikjes vlees (paté) met een plukje gedroogde paardenbloem erin te geven en dit dan door elkaar geprakt en met wat (lauw/warm water) een beetje smeuiig te maken. Merk: “Purina” Gourmet, 1/2 blikje per (3xdgs).
  De problemen zijn nog niet over, maar na 1 week zie ik hem al wat fitter en actieve worden en slaapt hij minder vaak. Hij wil de hele dag bij mij zijn en op mijn schoot liggen, de schat !
  Graag jouw reactie !
  Trixie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *