Paprika cakes

Voor de hartige fans! Deze heerlijke smeuïge cakes hebben een heerlijke hartige smaak, en bevatten enorm veel voedingsstoffen. Arm aan vetten. Zeer vullend en voedzaam.

IMG_2891

Om de cakes extra lekker te maken heb ik ter garnering de super-soep pompoenpoeder van Rineke Dijkinga gebruikt. Dit is eigenlijk een instant poeder om soep te maken, maar is ook superlekker om als garnering te gebruiken! Je kunt dit poeder kopen in diverse biowinkels en via internet 

Deze cake bevat gierst en lijnzaad. Dit moet je ongeveer een uur in warm water vooraf laten weken. Gebruik liefst heel lijnzaad die je even zelf in de vijzel kapot vijzelt. Het beste is, om de lijnzaad en gierst 24 uur te laten weken, maar een uurtje in goed warm water volstaat ook. Je hoeft het water niet weg te gooien, maar gewoon door gebruiken in het recept.

De cake bevat kapucijners. Deze kun je in de biowinkel gedroogd kopen. Je kunt ook andere ( gedroogde) peulvruchten gebruiken, zoals bruine/witte/zwarte/ rode bonen, linzen, of kikkererwten.

Dit heb je nodig:

  • 250 gram gierst, geweekt
  • 100 gram heel lijnzaad, fijn gevijzeld, geweekt
  • 400 gram kapucijners, geweekt en gekookt, uitgelekt
  • 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • een ui, in stukken
  • een rode paprika, in stukken
  • twee eetlepels kerrie masala
  • een eetlepel basilicum
  • een eetlepel bieslook
  • een eetlepel komijnpoeder
  • 250 gram havermoutmeel ( havermout in de blender tot meel vermalen)
  • twee verse eieren of ( indien veganistisch) twee flinke eetlepels eivervanger + wat water tot een papje roeren
  • warm water

Om te garneren:

IMG_2890

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.Maal in de keukenmachine de kapucijners, kruiden, ui en paprika met wat water tot een smeuïge massa. Roer alle ingrediënten in een grote kom goed door elkaar, voeg kleine beetjes water toe tot de massa goed smeuïg is geworden. Stort de massa op de bakplaat en verdeel. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Als de cake nog zacht aanvoelt, langer doorbakken. Laat afkoelen.

IMG_2893

Snij in vierkante blokken. Je kunt hiervoor het beste een grote vierkante uitsteker gebruiken, maar een goed scherp mes volstaat ook!

IMG_2889 IMG_2894

Bestrooi royaal met de instant pompoensoep.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *