Pastinaak patat met pindasaus
Owh-ohw, wat is DIT lekker! En als je kijkt naar hoe kinderlijk eenvoudig dit is om te maken, lach je de voorgebakken zakken in de supermarkt vierkant uit! Pastinaak is ontzettend lekker en gezond. Meer lezen? Klik hier. Kinderen lusten er wel pap van, zeker met pindasaus! Dit maak je ook zeer eenvoudig. Ik maak gebruik van een nasi mengsel. Dit zijn gedroogde soorten groenten en kruiden. Je kunt deze kopen in de biowinkel van het merk ” het blauwe huis”. Als je een voedseldroger hebt, kun je dit ook zelf maken met diverse soorten groenten. Nasi mengsel/kruiden kun je ook in diverse supermarkten vinden. Kun je nu helemaal niets vinden, kun je ook andere kruiden en specerijen gebruiken.
nasi mengsel
VOOR DE PINDASAUS HEB JE NODIG:
- 50 gram zelf gemaakte pindakaas of notenpasta
- 100 ml water
- een snufje keltisch zeezout
- een eetlepel gedroogde nasikruiden ( nasi mengsel, biologisch van het blauwe huis)
- een eetlepel kerrie masala
- een eetlepel ras el hanout kruiden of andere kruiden naar keuze
Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten in een steelpan en breng onder voortdurend roeren aan de kook. Blijf roeren tot de saus indikt.
En dan nu de pastinaak patat!
Dit heb je nodig:
- 500 gram biologische pastinaak, gewassen en in dunne frieten gesneden
- twee eetlepels gedroogde nasikruiden of bieslook en basilicum
- een flinke snuf keltisch zeezout
- een klein scheutje olijfolie
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Voeg de kruiden, olijfolie en zout toe aan de frieten en hussel goed door elkaar. Verspreid de frieten ober de bakplaat. Bak de frieten in het midden van de oven gaar in ongeveer 35 minuten, blijf tussentijds goed controleren. SMULLEN MAAR!