Pompoen boterhamspread

Ik ben dol op pompoen. Het staat vrijwel dagelijks op mijn menu. Mijn grote favoriet is de kabocha pompoen.  Ik kan ieder jaar reikhalzend uitkijken naar de nieuwe oogst. Dat is zo’n beetje in Augustus, Ze zijn maar tijdelijk verkrijgbaar, zo tot Februari. Dus is het dubbel genieten. Als de kabocha niet verkrijgbaar is, gebruik ik de hokiado ( oranje) pompoen. Deze is wel het gehele jaar door verkrijgbaar, net als de flespompoen.

IMG_1574

Ik maak ook graag gebruik van pompoen in mijn recepten. Op de website kun je talloze recepten terugvinden. Onlangs bedacht ik deze super-lekkere ( boterham) spread. Dit is werkelijk onweerstaanbaar. Het zal absoluut bij kinderen in de smaak vallen. Ik heb de spread verrijkt met GHEE. Alles over ghee kun je lezen, door HIER te klikken  Ghee maak je zeer eenvoudig zelf, maar je kunt het ook kant en klaar kopen in de biowinkel. Ik maak het altijd zelf, want dat is een peulenschil en stukken voordeliger. Deze spread is NIET vegan. Wil je deze spread vegan maken, vervang de ghee in het recept dan met zuivere kokosolie. LET OP: dit geeft een andere smaak. 

Dit heb je nodig:

  • een kleine hokiado pompoen in de schil, gekookt en in stukken
  • vier flinke volle eetlepels ghee of zuivere kokosolie
  • een eetlepel vanille bourbon
  • 10 druppels greensweet-stevia vanille

IMG_1572

Zo maak je het:

Gebruik liefst een hoge snelheidsblender. Doe alle ingrediënten in de blender en pureer tot een lobbige spread. De spread in een goed afgesloten pot in de koelkast bewaren. De spread wordt dan nog ietsje dikker van structuur.

IMG_1571

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *