VEGAN chocolade / noten crumble

Ik ken maar betrekkelijk weinig mensen, die ze niet lusten ; NOTEN. Ik ben er zelf gekker dan gek op, en ik eet ze dan ook iedere dag, een handje. Uiteraard kies ik wel voor biologisch gecertificeerde / ongezouten / ongebrande noten, waar alles zoveel als mogelijk is in in gebleven tijdens productie. Ik heb zo mijn favorieten : de PECAN noot op nummer één, de CASHEW op nummer twee en de AMANDEL op nummer drie. Maar eigenlijk vind ik geen enkele noot minder lekker. Ik eet ze daarom het liefst gemend ( NOTEN MIX ) waar ik dan zelf meestal pecan-noten doorheen gooi. Dit verrukkelijke recept bevat dan ook veel pecannoten. Wat de crumble zijn heerlijke specifieke smaak geeft.

 

 

Sinds ik in het bezit ben ban de BK BISTRO AIRFRYER gebruik ik mijn oven veel minder tot nauwelijks, omdat het veel sneller gaat, en het ook best in energiekosten scheelt. Ik ben zo onwijs blij met deze airfyer! Want hij kan echt veel, zoals  voedsel drogen ! Maar dus ook lekkere crumble bakken. Ik heb voor deze crumble de hoge bakvorm gebruikt uit de bijgaande BAKSET , die je er los bij kunt bestellen. Ben je een meukvrije bak-grage airfryer gebruiker, dan kan ik je deze set ter harte aanraden. Het vergemakkelijkt enorm veel, zoals dat je in een vloek en een scheet deze crumble kunt bakken. Hoe? Dat ga ik je nu vertellen !  Indien beschikbaar bij puur & fit, staan de bestellinkjes achter ieder ingrediënt.

 

WAT HEB JE NODIG :

400 gram biologisch gecertificeerde notenmix, ongebrand / ongezouten ( KLIK HIER )

  1. 100 gram biologische pecan-noten ( optioneel, maakt de crumble wel lekkerder ….KLIK HIER )
  2. een grote banaan in stukken
  3. vier eetlepels biologische erythritol ( KLIK HIER )
  4. 15 gram wijnsteen bakpoeder ( KLIK HIER )
  5. een theelepel biologische ceylon kaneelpoeder ( KLIK HIER )
  6. een plak VIVANI 100% pure chocolade
  7. biologische kokosrasp ( KLIK HIER )
  8. zuivere kokosolie, gesmolten
  9. warm water

 

…EN ZO MAAK JE HET :

  1. Maal in de blender de wijnsteen bakpoeder / banaan met circa 400 ml water tot een vloeibare massa.
  2. voeg de noten toe , maal tot een vrij homogene massa.
  3. vet de bakvorm licht in met wat zuivere kokosolie. Stort de massa in de bakvorm.
  4. breek de plak chocolade in kleine stukjes en meng door de massa in de bak
  5. bestrooi de crumble met een laag kokosrasp en druk dat lichtjes in het beslag
  6. zet de temperatuur van de AF op 175*C en bak 20 minuten.
  7. schraap met een lepel de bovenste gebakken laag van de crumble en roer door de crumble
  8. bak opnieuw 10 minuten , maar dit keer op 165 *c.
  9. herhaal opnieuw: schraap de bovenste laag weg, roer door de massa, en bak op nieuw op 165*C 10 minuten.
  10. laat goed afkoelen
  11. bestrooi eventueel met wat poedersuiker, wat je simpel in enkele seconden maakt van erythritol in de blender tot poedersuiker vermalken

 

 

Hoe langer je de crumble af laat koelen, hoe steviger hij wordt, en in een taart verandert de volgende dag, daar zou je dus ook voor kunnen kiezen. Bewaar de crumble liefst in de bak waarin hij is gebakken, op een droge plek, buiten de koelkast. Dek af met wat PFAS vrij bakpapier ( KLIK HIER )

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *