Pompoen koeken

Zodra het pompoen seizoen weer begint, dan maakt mijn hart weer een blij sprongetje. Alhoewel ik het gehele jaar door pompoen eet, zijn de verse pompoenen het lekkerste wat er is. Ik ben echt stapelgek op pompoen, daar mag je mij gerust voor wakker maken. Mijn grootste favoriet is de groene KABOCHA pompoen. De flespompoen is echter naast de hokiado pompoen het best verkochte pompoensoort in Nederland. Vandaar ik de flespompoen koos om deze verrukkelijke koeken te maken. Wil je meer lezen over pompoen? Klik hier. 

Flespompoenen zijn naast het gehele jaar door verkrijgbaar ook meest goedkoopste pompoensoort. Bij de lidl zijn ze er in het seizoen, en biologisch, en goedkoop, dus zeker de moeite waard om ze daar in te kopen! Gebruik een kleine pompoen voor dit recept, of een halve grote flespompoen.

Dit heb je nodig:

 • een kleine flespompoen, gewassen en in de schil, in stukken gesneden, kort gekookt ( 15 minuten ) en afgegoten
 • 100 gram havermout ( droog)
 • 200 gram zonnebloempitten
 • twee bananen
 • een eetlepel stevia sweet Xtra

om te bestrooien:

 • pompoenpitten

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. maal alle ingrediënten in de keukenmachine tor een fijne massa. Pluk steeds wat van het deeg uit de massa en draai er platte ronde koeken van, leg op de bakplaat. Bestrooi met pompoenpitten. Bak de koeken in het midden van de oven gaar in ongeveer 25 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

sam_8090

Je kunt uiteraard ook andere soorten pompoen gebruiken!

sam_8089

 

2 Reacties op “Pompoen koeken

 1. Hallo Monique
  Regelmatig kom ik naar je recepten kijken en ik moet zeggen dat alles er altijd heel lekker uit ziet. Nu valt het me op dat je in koekjes en taart bijna altijd banaan gebruikt. Ik heb heel veel voedingsallergieën, waaronder een zware allergie voor banaan. Daarom wou ik je vragen of je een idee hebt waardoor ik de bananen in die recepten zou kunnen vervangen ?
  Alvast bedankt voor je antwoord !

  met vriendelijke groeten

  Tania

  • dag Tania!
   Wt lastig, al die allergieën! Je kunt banaan vervangen met een ei! Of havermout. Warme groet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *