Kapucijner brownies

Supereenvoudig, bijzonder, maar vooral supervoordelig om te maken! Bovendien zijn deze brownies knetter-gezond! Je kunt gedroogde kapucijners zowel in de supermarkt ( o.a bij Plus) kopen als biologisch in de biowinkel. Gedroogde kapucijners zijn belachelijk goedkoop: per 500 gram betaal je gemiddeld een euro. Neem de tijd om het even te laten weken, de kooktijd bedraagt ongeveer een uur tot anderhalf uur.  Deze brownies zijn een hit bij kids en zeer voedzaam als snack!

sam_8064

Ik heb de brownies voorzien van een heerlijke chocoladeglazuurlaag. Dit hoeft natuurlijk niet, wil je de brownies zo buget-vriendelijk mogelijk houden. Maar zo’n laagje maakt het natuurlijk wel extra lekker.Dit heb je nodig:

 

  • 300 gram gedroogde/geweekte/gekookte kapucijners, uitgelekt
  • drie volle eetlepels biologische magere cacaopoeder of gewone cacaopoeder
  • twee bananen
  • 15 gram bakpoeder
  • 100 gram havermout ( droog)
  • 100 ml water
  • drie eetlepels biologische erythritol

Voor de topping ( optioneel)

  • zes eetlepels   poedersuiker ( erythritol in de blender tot poeder vermalen )
  • twee eetlepels biologische magere cacaopoeder of gewone cacaopoeder
  • havermelk

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden, bekleed een vierkante brownievorm of ovenschaal met bakpapier. Pureer alle ingrediënten voor de brownies in de keukenmachine tot een fijne massa. Stort in de vorm en verdeel. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-40 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.

sam_8066

Roer de cacao door de poedersuiker, en voeg steeds kleine beetjes melk toe, tot er een mooi stevig glazuur ontstaat. Snij de cake in mooie vierkante stukken en besmeer met de glazuur. Laat drogen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *