Pompoen moppen

Zo rond September beginnen de eerste verse pompoenen van het seizoen al binnen te druppelen in de winkels, maar vanaf Oktober gaat het pas echt los en kunnen we overal goedkoop de meest lekkerste pompoenen scoren. Ook supermarkten doen de afgelopen drie jaar leuk mee en hebben een ruim assortiment in verschillende rassen. Dankzij deze toegankelijkheid worden de pompoenen steeds populairder en worden ze meer ontdekt en gegeten. Wil je meer lezen over pompoenen? KLIK DAN HIER.

Ik ben echt dol op pompoen. Ik eet het hele jaar door pompoen, het verveelt me nooit. Maar vooral in de pompoentje gaat mijn pompoen-hart sneller slaan en maak ik altijd weer even een vreugdedansje als ik mijn eerste kaboucha pompoen weer in heb gekocht. Die eerste happen…OEH! Ik experimenteren ook graag met pompoen in mijn recepten. Mijn website staat inmiddels aardig vol met talloze pompoen-recepten. Ieder jaar verzin ik weer nieuwe, lekkere en vooral gemakkelijke recepten omdat ik merk dat heel veel mensen niet veel verder lijken te komen dan soep en puree. Dat vind ik echt zonde wat met pompoen kun je zoveel meer doen. Zoals deze heerlijke moppen. Ze bevatten maar drie ingrediënten en zijn binnen no-time klaar! Je kunt voor dit recept elke pompoensoort gebruiken die je wenst, ik heb zelf een kabocha pompoen gebruikt ( de groene ) Laat de schil altijd om de pompoen heen zitten. 

Wat heb je nodig:

  • een kleine pompoen, in stukken , gekookt een uitgelekt
  • twee eetlepels biologische erythritol +een theelepel stevia sweet
  • 200 gram havermout

Om te bestrooien: erythritol suiker

Zo maak je de moppen:

Verwarm de oven voor op 175*C, bekleed een bakplaat met bakpapier. Stamp met een stamper de pompoen fijn, zodat er nog kleine stukjes heel blijven, deze geven de moppen een lekkere bite. Wil je liever gladde moppen, pureer de pompoen dan in de blender . Roer de stevia en havermout erdoor. Draai ronde balletjes en druk ze licht plat aan op de bakplaat. Bak de moppen in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-55 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *