Rabarber cakes ( vegan)

Zodra de rabarbertijd weer van start gaat, ben ik er als de kippen bij om de allereerste biologische stelen te bemachtigen. Dit zijn werkelijk de lekkerste uit een heel rabarberseizoen. Ik maak er heerlijke jam en compote van. Met deze jam en compote kun je tevens weer tal van lekkere baksels op tafel toveren! Zoals deze zeer eenvoudige cakes! Daar eet je je vingers bij op`!
Dit heb je nodig:
- vijf-zes flinke eetlepels rabarber jam of compote ( zie hierboven bij de toelichting voor de directe linkjes naar de recepten)
- 200 gram zonnebloempitten
- 50 gram fijn gemalen hazelnoten
- een eetlepel fiberfin of psyllium
- een eetlepel wijnsteenbakpoeder
Om te garneren:
- Rabarberjam en/of compote
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden, gebruik cupcake vormpjes in een muffin/cupcaketray.Maal alle ingrediënten voor de cakes in de keukenmachine tot een fijne massa. Vul de vormpjes en bak de cakes in het midden van de oven gaar in ongeveer 35 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen. Garneer ze af met een toef jam/compote.
Je kunt de papieren vormpjes laten zitten, of ze verwijderen.