Rabarber jam ( vegan + suikervrij)

Zodra de rabarbertijd weer begint, ben ik er als-de-kippen bij om de allereerste verse biologische stelen te bemachtigen. Deze hebben de meeste smaak en voedingswaarde. Wil je meer lezen over rabarber? klik dan hier om direct naar het artikel te gaan.  Rabarber verleent zich prima voor zoete gerechten/desserts. Ik maak er ieder jaar sap, jam en compote van. Hoe je compote maakt, lees je hier.  Dit recept voor jam is erg eenvoudig om te maken Het is een suikervrije variant die ook zeer geschikt is voor diabeten. Er wordt geen gebruik gemaakt van ” natuurlijke suikervervangers” die evenveel invloed hebben op de bloedsuikerspiegel als gewone suikers.

SAM_5639

Dit heb je nodig :

( voor twee grote weckpotten jam)

  • 750 gram verse biologische rabarber, gewassen en gedroogd, in stukjes gesneden
  • vier eetlepels biologische erythritol
  • 10 gram agar agarpoeder
  • een ceylon kaneelstokje
  • drie anijssterren
  • een halve biologische citroen in de schil, in plakjes gesneden

Zo maak je het:

Snij de rabarber in stukken van ongeveer 3 cm . Doe de stukken  samen met de rest van de ingrediënten, behalve de Agar,  in een pan, met een laagje water, vul de pan niet geheel vol. Zet met deksel op de pan op middelhoog vuur. Zodra de massa begint te borrelen, het vuur laag draaien en de rabarber boterzacht laten koken. Draai het vuur uit en laat wat afkoelen. Verwijder het kaneelstokje, de anijssterren en de plakjes citroen.

 

Pureer de massa met de staafmixer. Voeg de Agar toe en breng de massa onder voortdurend roeren opnieuw aan de kook. Laat afkoelen. Giet over in schone, goed afsluitbare potten. Bewaren op de bovenste plank in de koelkast.

 

 

SAM_5642

2 Reacties op “Rabarber jam ( vegan + suikervrij)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *