Raw delight snack balletjes ( vegan)

De trend van het moment zijn toch wel de vele balletjes. Deze worden vrijwel altijd gemaakt óf /en met dadels, óf / en met honing. Dat laatste is voor de veganisten onder ons sowieso een probleempje, maar ook ik gebruik liever geen honing in mijn recepten. Dit voornamelijk, omdat het evengoed zoveel suikers bevat als gewone suiker. Dadels bevatten ook tamelijk veel suikers, waardoor deze snack-balletjes aardig in suikerwaarden kunnen oplopen.

lf raw delight 3

Ik maak zo nu en dan gebruik van vijgen. Deze bevatten minder suikers dan dadels. Lees er hier alles over. Ik heb ontdekt, dat gojibessen ook een prima “plakmiddel” kunnen zijn in deze hippe reepjes en snacks. De suikers in gojibessen zijn vele malen lagen dan dadels en vijgen. Dit maakt deze snack veel minder rijk aan suikers. Ook maak ik gebruik van yakonsiroop.  Dit is een rauwe siroop met een zeer laag suikergehalte. Dankzij deze ingrediënten worden deze balletjes een stuk gezonder!

Dit heb je nodig:

Om te garneren:

  • kokosrasp

Zo maak je het:

Doe de gojibessen, yakonsiroop en pecannoten in de keuken machine en pureer tot een stevige massa. Draai er balletjes van: knijp steeds een beetje samen en rol ze tussen de handen. Rol de balletjes tot slot door de kokosrasp.

lf raw delight 2

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *