Review Earth Line huidolie, een alleskunner of een alles-misser?

Ik heb een zeer ( extreem!) overgevoelige, droge, kwetsbare en inmiddels rijpere huid. Al jaren moet ik daarmee dealen. Ik moet echt oppassen, met wat ik op mijn huid smeer, in mijn haar smeer en ook parfums zijn voor mijn huid echte triggers. Gelukkig heeft de natuurlijke, pure en biologische trend in verzorgingsproducten afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt, waardoor het niet al te moeilijk meer is om aan de juiste producten te komen. Mooi, zou je denken, maar het heeft tevens een nadelige kant. En dat is de wildgroei. Zelfs supermarkten verkopen nu zogenoemde biologische / natuurlijke verzorging, wat behoorlijk ver van ECHT natuurlijk af kan staan. KLIK HIER om daar meer over te lezen.

Het is er dus eigenlijk helemaal niet zoveel eenvoudiger op geworden als je last hebt van een zeer kwetsbare en overgevoelige huid, omdat juist in dit soort alternatieven erg veel vervelende stofjes kunnen zitten. Goed zoeken blijft de enige oplossing, en jezelf goed laten informeren. Kennis opdoen is voor mensen met een problematische huid een must. We gebruiken onbewust zoveel schadelijke en irriterende stofjes via verzorgingsproducten op onze huid, dat het soms puzzelen is om erachter te komen waar de wortel nu ligt van alle onderliggende huidproblemen. Eén verkeerd stofje kan al funest zijn. Over de jaren heb ik geleerd welke stoffen ik wel en niet verdraag. Ik kan verbazingwekkend goed tegen echte, pure ingrediënten, daar reageert mijn huid fantastisch op, waardoor het een ware graadmeter is om bepaalde producten te testen. Uiteindelijk blijven dan de allerbeste producten over, waar ik jaren mee verder kan. Omdat ik niet de enige ben met een zeer extreme, overgevoelige, kwetsbare rijpere huid, ben ik al jaren bezig om goede uitgelezen reviews te schrijven, zodat anderen er ook veel aan kunnen hebben. Dat begint bij het product zelf. Als ik dit aangeboden krijg via pers-pakketten, ga ik eerst research uitvoeren, om te bekijken of het product de moeite waard is om veel tijd en energie in te steken. Het moet aan veel persoonlijke eisen voldoen, eer ik overga op het schrijven van een review. Ik ben strikt op 100% meukvrij en milieuvriendelijkheid. Daar voldoen lang niet alle zogenaamde natuurlijke verzorgingsproducten aan, al lijkt het zo. Ik heb meegemaakt dat een product inhoudelijk leek te kloppen, maar mijn huid extreem in brand stond bij het gebruik. Later bleek er toch een niet vermelde stof in te zitten, waar mijn huid erg op reageerde. Kortom: het is echt ontzettend lastig, als je een probleem-huid hebt. Ongeacht of dit nu gaat om een aandoening als acné of eczeem, of een extreem droge, vette of gevoelige huid.
In mijn jarenlange zoektochten naar de juiste producten, kwam ik erachter dat goede en betrouwbare merken een vaste en stabiele factor kunnen zijn. Er zijn merken, die nét even een stapje verder gaan dan een ander merk, of meer hun best doen om de producten zo puur en natuurlijk mogelijk te maken. Merken, die hun zaakjes méér dan op orde hebben, de juiste certificaten bezitten en de juiste keurmerken. Dat is erg waardevol, wat je zeker ziet doordruppelen in de uiteindelijke producten. Die zijn gewoonweg BETER, en EFFECTIEVER. Over de jaren heen heb ik zo mijn meest favoriete merken weten te vinden, waar ik altijd wel weer op terugval. Altijd blijken deze merken weer als beste uit de bus te komen, en doen ze ook daadwerkelijk wat zij beloven. Dit zijn meestal merken, die niet goedkoop zijn, al zegt dit niet altijd alles. Maar een goed, betrouwbaar en degelijk merk heeft om te beginnen geen geheimen, kunnen alle certificeringen worden ingezien en opgevraagd, is de afkomst van alle gebruikte ingrediënten te traceren en worden deze streng gecontroleerd. Ik noem een aantal merken: SUIT MATTERS, SEALINE, FUSHI, en EARTH LINE.
Van EARTH LINE  kocht ik onlangs een zeer bijzondere olie. Ik ben zodanig onder de indruk geraakt dat ik meteen besloot deze te gaan belichten.

EARTH LINE LITTEKEN OLIE ( FACE + BODY)

Eerst even kort over het merk: Earth Line komt uit de stal waar ook Harmonie en Sea Line vandaan komen. En draagt dan ook dezelfde garanties op puurheid, natuurlijkheid en kwaliteit. Alle Earth Line producten zijn gecertificeerd door het BDIH, ICADA en ECO Control.  De producten zijn natuur-zuiver, en de meesten komen gewoon van de Nederlandse bodem. Earth Line draagt tevens het logo “ ZERO PLASTIC” wat betekent dat alle verpakkingen zijn goedgekeurd en gegarandeerd vrij zijn van plastic. Alle producten zijn 100% biologisch afbreekbaar.
Het gaat om een olie die voornamelijk wordt gepresenteerd als een zeer verzorgende en herstellende olie bij littekens en huidstriemen ( bijvoorbeeld bij zwangerschap) maar eigenlijk is deze olie een ware alles-kunner voor de problematische huid. Zo is het enorm weldadig voor een gehavende en geprikkelde huid, stilt het de jeukende huid, maakt het een droge tot gortdroge huid direct soepel en veerkrachtig en herstelt het de uitgedroogde delen van de huid. Daarnaast werkt de olie erg weldadig bij een rijpere huid. Het is een heerlijke olie om iedere dag te gebruiken, omdat de olie RAZENDSNEL intrekt en geen olie-achtige film op de huid legt. Het is een onwijs fijne olie om je droge handen na het wassen in te smeren, het verzorgt meteen de nagelriemen. Het verzorgt niet alleen, het trekt diep in de huid door, waardoor de huid wordt gevoed, gehydrateerd en herstelt. Dit heeft de olie te danken aan de bijzondere olie-blend. De olie bestaat uit:

-ZONNEBLOEM OLIE

-JOBOBA BOTER
-JOBOBA OLIE
-ARGAN OLIE
-AVOCADO OLIE
-AMANDEL OLIE
-VITAMINE E 100% gewonnen uit natuurlijke bronnen
-ELEMI GUM / OLIE: hars van verschillende Burseraceae en komt oorspronkelijk uit Afrika, Soedan, Australië en Indonesië. Het heeft anti-septische en wondgenezende effecten in de huidverzorging en kan worden gebruikt bij het behandelen van een ontstoken huid. Tevens goede drager voor geuren. 
-MIDDELSTE TEUNISBLOEM OLIE
-ROZENBOTTEL OLIE
-GROTE WEEGBREE EXTRACT: is op ambachtelijke wijze getrokken
-PARFUM: uit pure etherische oliën gewonnen. 
-DUINDOORN OLIE
-CALENDULA EXTRACT
-SALIE OLIE
-ROZENOLIE
-WORTELEXTRACT
-ROZEMARIJN EXTRAXT
Zoals je kunt zien, bevat het alleen maar biologisch gecertificeerde pure oliën en extracten met ieder zo zijn eigen specifieke werking op de huid. Dit is echt uniek, omdat er ook vrij unieke oliën zijn gebruikt en de olie verder geen rare stofjes bevat. De olie is verpakt in een glazen pompflesje. Dit is niet alleen erg fijn in gebruik, ook werkt het om de kwaliteit van de olie zo lang mogelijk te behouden. De olie is 100% vegan, dierproefvrij en allergenen getest.

VOOR WIE IS DEZE OLIE GESCHIKT?

De olie is geschikt voor ieder huidtype, maar in het bijzonder voor de problematische huid. Bijvoorbeeld:
* ..voor de zeer droge, tot gortdroge huid. Het helpt bij een gebarsten huid, en versoepelt binnen enkele seconden na het aanbrengen, waardoor het een directe verlichting brengt. Het is enorm fijn, om je handen na het wassen met een druppel in te smeren, het geeft meteen je nagels en riemen een extra verzorging,  Maar ook gort en gortdroge ellebogen, schenen en knieën zijn binnen no-time weer zacht en soepel 
* zeer gevoelige huidjes kunnen deze olie wel drinken. Het irriteert de meest extreem gevoelige huid niet, en het trekt meteen in.  
* de jeukende en geïrriteerde huid wordt met een druppel olie gekalmeerd en hersteld
* kleine littekens en huidstriemen worden vervaagd als je de olie een poosje dagelijks blijft gebruiken
* de olie werkt weldadig voor de rijpere en verouderde huid. 
* de olie is geweldig fijn voor de decolleté en de zeer dunne huid
* enorm geschikte olie om mee te masseren
De olie kun je beter niet gebruiken bij kinderen tot 4 jaar. De oliën kunnen wat heftig zijn, en kan op een teer kinderhuidje irritaties geven. Wees dus wel voorzichtig.  Gebruik ook nooit teveel, omdat de huid dan mogelijk wel kan reageren. Olie moet je overigens nooit teveel in één keer opsmeren, dat is zonde van de olie. Gelukkig kan je met deze olie van Earth Line niet snel overdoseren dankzij het pompje.
De olie loopt gigantisch snel uit als het in aanraking komt met de lichaamstemperatuur van de huid. Je moet de olie meteen lekker in de huid incasseren, doe dit niet te ruw, hou de druk laag, en masseer lichtjes in de huid. De eerste minuten ruikt de olie vrij heftig, maar geen zorgen, dat verdwijnt na vijf minuten. De geur wordt dan ontzettend aangenaam. Licht kruidig met een zweem zoet. De geur blijft lekker lang hangen . De olie kun je ook gebruiken na een bad of douche. Zorg wel, dat je jezelf goed afdroogt, dit geeft de olie de kans om goed in de huid te trekken.
MIJN EINDOORDEEL:
Ik heb de olie sinds dat ik het kreeg iedere dag in gebruik. Het staat hier naast mij bij de computer, ik vind het zalig om mijn handen tussen het werken door even in te smeren met een druppel, of mijn nek even los te masseren. Omdat de olie megasnel intrekt, kan ik na het smeren gewoon weer verder tikken zonder dat mijn toetsenbordje vet wordt. De geur werkt bij mij ook opwekkend. Ik smeer er dagelijks mijn droge kuiten mee in, mijn huid slurpt het direct op. Ik volsta met maar een druppeltje olie per kuit. Ik ben er echt oprecht mega gelukkig mee, het is echt een ontzettend fijne olie voor dagelijks gebruik. Mijn huid voelt mega zacht, soepel en goed gehydrateerd.

WAAR TE KOOP?

Ja, je begrijpt het vast….🙂…deze olie is binnen gebracht bij Puur & Fit! HELL YEAH! 😃 Deze olie is echt een topper. Een flesje bevat 30 ml en kost € 16,95.

4 Reacties op “Review Earth Line huidolie, een alleskunner of een alles-misser?

  1. Hi Monique, ik ben blij met je review want ik ben juist op zoek naar een goede meukvrije huidolie. Vooral voor mijn gezicht! Ik neem aan dat ik deze olie ook voor mijn gezicht kan gebruiken?

  2. hallo monique, het is mij allemaal duidelijk, alleen is het jammer dat er op dit soort cremes, zalve, olieen enz. geen monstertjes zijn te verkrijgen, als je een flesje van zeg maar 17,euro koopt, en het werkt niet,of niet voldoende, dan zit je met dat flesje in je maag, dan maar een andere proberen, die is het ook niet , jammer eigenlijk, is daar geen oplossing voor, warme groet van Inge

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *