Review Natural Heroes toverhazelaar

Mijn huid rondom mijn ogen zijn zeer gevoelige plekjes. Ik heb an sich al een erg gevoelige, snel prikkelbare en vrij snel uitdrogende huid, maar rondom mijn ogen zijn het soms ware slagvelden. In slechtere ( lees gestreste) periodes heb ik er erg veel last van. Het begint met droge delen op het ooglid, in de ooghoeken en onder de ogen verschijnen vervelende blauw-achtige wallen. Vooral de oogleden worden vaak zwaar getroffen. Dit resulteert in pijnlijke droge rode plekken, die zeer pijnlijk kunnen zijn bij aanraking. Als het weer eens zover is, ga ik direct met gekookte rozenwater in de weer om de boel te kalmeren, maar ook deze truc lijkt inmiddels te vaak goed te zijn gegaan…..mijn huid reageert nauwelijks nog op de kompressen. Daar baalde ik vreselijk van, want hoeveel smeersels, zalfjes, lotions, watertjes en andere mooie dingen uit de natuur ik al heb geprobeerd zijn niet te tellen. Op zoek maar weer naar een nieuw redmiddel. 

Bij toeval ontdekte ik toverhazelaar. Natuurlijk had ik hier eerder van gehoord, maar erg verdiept had ik mij niet. Ik ontving onlangs de JouwBox van collega Ralph Moorman, hij vroeg mij deze te beoordelen. Daarin zat een flesje toverhazelaar van het merk NATURAL HEROES. Al direct na gebruik werd ik er vreselijk blij van. Niet van de geur, want daar moet je wel even aan wennen ( daarover later meer ) Ik gebruikte dit als gezicht-lotion na het reinigen en ik voelde echt dat het wat deed. Niet veel later werden mijn oogleden weer getroffen  door roodheid, zwelling en droogheid en meteen besloot ik deze toverhazelaar te gaan gebruiken……wat er toen gebeurde was echt waanzinnig. Ik heb besloten NATURAL HEROES te benaderen om hen te vragen voor een bijdrage aan reviews. Ik kreeg wat producten toegestuurd, die ik afzonderlijk ga reviewen. Waarom? Omdat ze dit echt waard zijn, het zijn unicums in zijn soort. Ik ga het in dit review hebben over mijn grote favoriet: de toverhazelaar.
IMG_3570

WAT IS TOVERHAZELAAR?

De Amerikaanse toverhazelaar komt voor aan de oostkust van Noord-Amerika:  van het Canadese Quebec tot Noord Florida en landinwaarts tot ter hoogte van Texas. De boom werd eeuwenlang gebruikt door de Indianen De bloemen van deze boom bloeien in de winterperiode, wat op zich al heel bijzonder is. De toverhazelaar lijkt enigszins op de Mispelboom. In het Latijn heet deze boom HAMAMELIS VIRGINIANA. Virginiana verwijst naar de Amerikaanse staat Virginia, waar de boom voor het eerst werd gecultiveerd. De naam “ toverhazelaar”  wordt gebruikt omdat er een magische wichelroede mee wordt gemaakt waarmee men goud kan opsporen, tenminste, zo zeggen de Indianen. Het blad lijkt op dat van een Europese hazelaar, vandaar de naam hazelaar.
IMG_3583

WERKZAME STOFFEN

Toverhazelaar bevat veel werkzame stoffen die geneeskrachtig werken. Met name het blad en de schors bevatten erg veel werkzame stoffen, o.a hamamelitannine, proanthocyannidinen, en in mindere mate saponinen en fenolzuren. In de schors zit een klein beetje eugenol als etherische olie en bevatten relatief veel gallotanninen. Het blad bevat flavonoïden als kaemferol, quercetine, en myricetine. Verder bevat het blad bitterstoffen zoals choline, harsen, kinazuur, calciumoxalaat en spiraeoside.
Toverhazelaar ondersteunt de bloedvloeiing, wat o.a effectief werkt tegen spataders, zware benen, en gezwollen enkels.
Tegenwoordig wordt toverhazelaar gedistilleerd en gebruiken we enkel nog het distillaat voor de huid. Inwendig wordt het hier en daar nog wel toegepast maar veel komt dit niet meer voor. In medische termen is hamamelis een “ adstringens” wat betekent dat het een samentrekkend middel is. Het zorgt ervoor dat eiwitten neerslaan en een dun membraam trekken zodat oppervlakkige cellagen aangroeien. Deze werking kan uitwendig worden gebruikt.  De samentrekkende werking verfijnt je poriën, waardoor mee-eters en puistjes minder kans krijgen. Verder helpen de samentrekkende eigenschappen ook om je huid strakker te maken en fijne lijntjes te verhelpen. Witch hazel helpt zelfs het verouderingsproces van je huid te vertragen door de aanwezige antioxidanten.  Het heeft tevens een ontstekingsremmende werking. Ook bevorderen flavonoïden de huiddoorbloeding waardoor het werkt als milde pijnstilling op vervelende plekken. Saponinen werken verzachtend en zuiverend. Er zijn studies bekend waaruit blijkt dat een bloedneus is te stelpen door een wettenpropje gedrenkt in toverhazelaar-water in de neus te stoppen. Ook couperose wordt tegengegaan met een compres van toverhazelaar. 
IMG_3577

ERG HEILZAAM VOOR DE HUID EN OGEN

Toverhazelaar is in het bijzonder erg heilzaam voor de huid. Het heeft een samentrekkende werking zoals je eerder kon lezen. Dit zorgt voor verkleining van onze poriën. Dit heeft o.a een gunstig effect bij puistjes en mee-eters, helpt fijne lijntjes te vervagen, en kan het verouderingsproces verminderen dankzij de antioxidanten. Het dringt diep door in de huid waar de bloedvaatjes liggen. Het werkt daardoor veel dieper in, en kan het bijvoorbeeld ook vermoeide, gezwollen, droge ogen een heerlijke verkoeling en verzachting geven. Met name de huid rondom de ogen is teer en gevoelig, toverhazelaar is zeer mild, zacht en vriendelijk voor de tere huid. Het voedt, en het geeft een zeer verzachtende werking voor de oogleden, en de huid rondom en onder de ogen. We kennen het allemaal: vervelende , blauw-aderige wallen onder de ogen. De adertjes worden zichtbaar waardoor je een ontsierd gezicht krijgt. Toverhazelaar werkt heel goed bij zichtbare aders. Als je bijvoorbeeld last hebt van ontsierde ( spat) adertjes op de benen, kun je toverhazelaar wat vermengen met een neutrale bodylotion. Dagelijks smeren vermindert het aangezicht. 
 
Toverhazelaar wordt voornamelijk nog gebruikt als toner. Je moet wel heel goed opletten, dat je een pure variant kiest, zonder enige andere toevoegingen. In veel toverhazelaar-toners zit alcohol. Dit heeft een averecht effect voor de huid, het kan de huid flink uitdrogen. Zeker rondom de ogen. Let daar dus wel goed op. 
 

MIJN ERVARING MET TOVERHAZELAAR

Zoals eerder geschreven kwam ik per toeval op dit flesje van NATURAL HEROES. Dit is een bedrijfje wat zich heeft gevestigd in Utrecht. Ze werken hand-in-hand samen met de natuur. Ze geloven dat een gezond, duurzaam leven simpel , leuk en makkelijk hoort te zijn. Ze maken daarom geen poes-pas van hun producten, en houden het zoals het is: puur, en daarom juist uniek. Dit sprak mij direct aan. Natural Heroes wil de consument stimuleren, om alles weer zelf te gaan makken. Geen giftige stoffen meer uit gangbare cosmetica…..want we kunnen het zeer eenvoudig allemaal ook zelf maken met pure producten uit de natuur,  dat is de boodschap. Zij besloten om een bedrijfje te starten die is gebaseerd op enkel pure basisgrondstoffen, van hoge kwaliteit. Zelf maken is hip, hot and happening ( denk aan de DIY rage) en werken met zeer mooie pure producten verhoogt alleen maar het plezier van het zelf-maken. Natural Heroes wil op deze manier, hoe kleinschalig ook, zo een steentje bijdragen aan een beter milieu, voor mens en dier. Wat mij betreft : “ AMEN!” Een supermooi streven waar ik alleen maar enthousiast over kan zijn. 
 
Terug naar de toverhazelaar. Ik begon het te gebruiken als toner, na mijn milde reiniging met reinigingsmelk. Ik gebruik normaal rozenwater, maar ben begonnen met toverhazelaar de boel op te frissen. De eerste keer, dat ik in aanraking kwam met de nogal opmerkelijke geur was wat vreemd. Maar eerlijk gezegd vind ik het zalig ruiken 😉 Het ruikt echt naar “ boom” om het zo te formuleren, en het geeft mij het gevoel midden in een bos te staan. Hoe leuk is dat 😉 Heel veel mensen kunnen deze geur echter niet zo waarderen. Het is denk ik vooral even wennen. De geur ruik je uiteindelijk niet eens meer. En nou ja….ik vind het heerlijk, maar wellicht ben ik een beetje uitzonderlijk 😉 
 
Al meteen na het aanbrengen voel je dat het wat doet. Ik gebruik normaal rozenwater, wat ik niet zo voel intrekken als toverhazelaar. Mijn huid werd er blij van, want het kreeg een mooie doorbloedde kleur ( mooie gekleurde wangetjes)  en een frisse teint. Het voelt ontzettend fris en verkoelend. Ik was daarom meteen enthousiast. 
IMG_3575
 
Maar het gaat nog verder. Zoals ik eerder vertelde, kreeg ik toevallig weer last van mijn oogleden. Weer dikke pret: roodheid, zwelling, droogheid, pijn, soms jeukerig. De foto hierboven toont, hoe vervelend dit eruitziet. Als ik hier weer eens last van krijg, dep ik het regelmatig met rozenwater die ik kort verhit.. Een nat watje op de oogleden hielp de boel op zijn minst te kalmeren, maar deze truc was inmiddels ook uitgewerkt. Er zat niets anders op, dan “ uitzitten”. En dat betekent geen make-up op mijn gezicht ( ook geen meukvrije, ook geen foundations…) en dagelijks koelen met kompressen gedrenkt in rozenwater. Dit duurt vaak anderhalf tot twee weken inmiddels, eer het eindelijk wat vermindert. Dit keer besloot ik een watje te drenken in toverhazelaar. En direct deed het weer wat. Mijn oogleden zagen aanvankelijk super-rood. Even dacht ik dat het foute boel was, maar al snel verdween de roodheid, maar ook de droogte en de pijn!!!!!!!! De volgende dag was het gigantisch verminderd. Ik wil niet té enthousiast zijn, maar MIJN HEMEL, wat ben ik blij met dit spul!!!!!!!  De pijn en de irritatie was namelijk soms een beetje ondragelijk. Met het gevolg dat ik hoofdpijn kreeg, en weinig licht kon verdragen. De meeste ellende was binnen nog geen 24 verdwenen, en ook de dagen erna ( 2 x per dag gedrenkt watje er tegenaan) wierpen zijn vruchten af. Ik was er binnen nog geen twee dagen vanaf. WAUW!  Ik kon weer gewoon mijn make-up dragen! 
IMG_2678
 
 
Echt, ik ben laaiend enthousiast. Verrast ook, want ik ben niet zo snel tevreden, Het leuke is, dat het ook betaalbaar is. Voor een flesje van 100 ml betaal je € 6,99. Het is super-zuinig in gebruik, want veel heb je niet nodig. Daar hou ik nu van! Puur, echt goed werkzaam en…betaalbaar voor de gewone mens!!!!!!

Waar kun je het allemaal voor gebruiken?

 

Naast gezichts-toner kun je het voor meerdere dingen gebruiken:
* Meng wat toverhazelaar door je bodylotion. Naast dat het ontsierende plekjes vermindert, verstevigt het de huid,
* Te gebruiken als toner tegen acné en andere onzuiverheden in het gelaat
* Helpt blauwe plekken sneller te verminderen.
* Helpt tegen zonnebrand. Werkt verkoelend en verzachrend
* Helpt wallen onder de ogen tegen te gaan, en blauw-aderige plekken te verminderen
* Werkt verzachtend bij een jeukerige, geïrriteerde huidf
* Werkt verzachtend na het scheren
* Geeft vermindering bij zwellingen

WAAR KAN IK HET KOPEN?

Allereerst wil ik nogmaal;s benadrukken dat je heel goed moet opletten, dat je PURE TOVERHAZELAAR koopt.  Dit is een pure distilaat, zonder alcohol of andere vervelende stoffen die de huid juist kunnen irriteren in plaats van helpen. Pure toverhazelaar herken je aan de geur. De toverhazelaar van Natural Heroes is 100 % puur en zuiver. Het is verkrijgbaar in vele hoog aangeschreven webwinkels en via hun officiële webwinkel: klik hier om direct naar de bestelpagina te gaan.  Een flesje van 100 ml kost € 6,99. Je doet er vrij lang mee, afhankelijk van de frequentie van gebruik. Dankzij het doseer-dopje zul je nooit teveel in één keer gebruiken

 

Notificatie: Ik kreeg de toverhazelaar gratis toegestuurd op aanvraag van Natural Heroes. Er zijn géén commerciële doeleinden mee gemoeid. Er zijn geen inkomsten mee gemoeid. Bij deze wil ik Natural Heroes bedanken voor hun attente bijdrage aan dit review. 

12 Reacties op “Review Natural Heroes toverhazelaar

 1. Van de toverhazelaar ben ik ook fan. Echt een fijn product. Ik gebruik het nu ca. een half jaar en ik vind dat mijn huid rustiger is dan ooit tevoren (moet ik wel bij zeggen dat ik niet echt een probleemhuid heb). De geur vind ik absoluut niet vies. Je ‘bossige’ beschrijving herken ik wel. Ik gebruik de toverhazelaar i.c.m. jojoba-olie in de nacht. Ook een fijn product van Natural Heroes.
  Enige minpuntje aan de toverhazelaar: het zit in een plastic flesje. Dat vind ik jammer.

 2. a recent visit to see my sister who is 64 & who has been using Rosewa ter & witch hazel as long as I can remember. She has 100% unblemished skin. she now mixes the 2 products with glycerine and now with baking soda as a well.
  Back in NL I found sone R.water w/o alcohol & just ordered 2 bottles of W.Hazel for myself & my teenage acne prone son. Will keep you posted

 3. Goede toverhazelaar is ook te koop van het merk Chi. Dit zit wel in een glazen flesje!

 4. Maar dit merk, Natural Heroes, verkoopt geen biologische producten toch?
  Want zijn alle varianten van Natural Heroes goed?

  • Hoi Anna,

   Natural Heroes hier 😉 Wij hebben twee varianten Witch Hazel. Eentje op alcohol basis en de ander met 1% phenoxyethanol. Dit wordt toegevoegd omdat Witch Hazel anders maar een maandje houdbaar zou zijn.

   Wij bieden zeker ook biologische producten aan, maar niet al onze producten zijn biologisch 🙂

 5. Ik gebruik ook de toverhazelaar van Natural Heroes, maar was heel verbaasd toen ik de phenoxyethanol op het flesje zag staan… Heb toen gemaild naar hen, en ze gaven aan dat dit erin zit om het langer te bewaren… Maar ik ben dus op zoek naar toverhazelaar zonder phenoxyethanol.

  • Hallo ik ben ook opzoek zonder toevoegingen maar tot nu toe. Niks gevonden beetje jammer

  • De merk You Madu heeft een hydrosol van toverhazelaar met < 1% benzoëzuur, ik ben het vandaag beginnen te gebruiken, misschien kun je die uitproberen 🙂

 6. Hallo, ik wil graag zelf deodorant maken met essentiële oliën. Nu zie ik overal recepten met Witch Hazel staan, maar dat gebruik ik liever niet. Ik ben behoorlijk allergisch voor de hazelaar. Wat zou ik als alternatief kunnen gebruiken? Hartelijke groet, Natalie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *