Room puddinkjes ( vegan)

Soms zijn dingen zo bizar simpel, dat zelfs ik er af en toe nog van op mijn neus sta te kijken. Ik bedenk erg veel recepten, en maak ook erg veel populaire levensmiddelen uit supermarkten na, om zo net zo lekker ( nog lekkerder) te kunnen genieten, maar vooral ook gezond en verantwoord. Ik ga daarin altijd tot het uiterste en ben nooit snel tevreden 😉  Maar soms schiet er spontaan iets in mijn hoofd en ga ik dit direct uitwerken. Zo ook met dit recept. Verrukkelijke roompuddingkjes, om je vingers bij af te likken. Je zult vast denken ” daar gaat nogal wat in” maar verbaas je: er gaan maar DRIE ingrediënten in! Bovendien zijn die drie ingrediënten 100% meukvrij, geschikt voor veganisten, koolhydraat-arm en geheel suikervrij. En lekker? Nou, proef zelf maar!

SAM_5190

Het eerste ingrediënt is havermelk. Nu maak ik die meestal zelf. Dit geeft een erg dikke en romige melk, waar ik erg dol op ben. Je kunt ook de havermelk van het merk Oatly gebruiken ( let op de juiste! ) maar je kunt ook alle andere melkvervangers gebruiken. Of gewone biologisch/dynamische melk al;s je verder geen bezwaar hebt tegen koemelk/lactose. Ik adviseer je voor dit recept zelf havermelk te maken. Dit geeft een zeer ronige pudding.

Gebruik liefst speciale puddingvormpjes. Deze kun je vrijwel overal kopen, en op internet bestellen.

SAM_5186

Dit heb je nodig:

( voor vier puddinkjes:)

Zo maak je het:

Doe de melk, agar, en de stevia in een pannetje en breng op hoog vuur al roerend met de garde aan de kook. Blijf continu roeren. Zodra de massa begint te borrelen, de pan van het vuur halen en direct in de puddingvormpjes gieten. Als je chocolade puddingkjes wilt maken, hou dan de helft achter en roer daar de lepel carob ( cacaopoeder kan natuurlijk ook) door. Schenk vervolgens in de pudding vormpjes. Laat kort buiten de koelkast afkoelen, daarna opstijven in de koelkast.

Vrolijk de puddinbkjes op met wat je maar wenst! Bijvoorbeeld:

Eet smakelijk!

 

SAM_5189

7 Reacties op “Room puddinkjes ( vegan)

  1. Dat gaan we met Pasen in ieder geval maken.. Bedankt voor het recept!!

  2. Ik begrijp niet helemaal hoe je het met het carobepoeder doet. Je vult al een deel van de vormpjes, houdt een deel pudding achter, mengt daar de carobe door en schenkt het dan bij de rest? Mengt dat dan mooi vanzelf in de vormpjes, of hoe moet ik het zien? Of lees ik het helemaal fout in je recept?

    • Je leest het inderdaad helemaal fout, het is zeer simpel. Wat er staat. Dus: als je ook chocolade pudding wilt, hou je de helft achter en daar roer je de carob door en schenkt dit uit. Je kunt ook gekleurde pudding maken inderdaad, door de twee door elkaar te mixen en wat van het chocolademengsel op de naturel te schenken. Maak het niet te ingewikkeld voor jezelf ! 😉 Succes!

  3. Mijn variant met amandelmelk en cacao was helaas geen succes. Zag er prachtig uit, maar de smaak… brrr. Volgende keer maar met gewone melk proberen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *