Simpele kerrie-uikoekjes ( vegan)

Naast zoet hou ik ook van een beetje afwisseling op zijn tijd.. Nu ben ik niet echt een hartige klant te noemen, maar zo nu en dan een hartige lekkernij, dat gaat er wel in. Deze koekjes zijn zo ongelooflijk eenvoudig en simpel om te maken dat je ze even snel tussendoor kunt maken om bijvoorbeeld de hartige trek te stillen of snel een lekker hapje bij de borrel maken.

IMG_1367

Alles wat je nodig hebt, zijn producten die we allemaal wel standaard in huis hebben: uien, kerriepoeder,havermout en water uit de kraan. Meer niet????? Nee!!!! Dat is misschien nog wel het leukste aan deze heerlijke koekjes: ze kosten geen drol en zijn ontzettend voedzaam.

Dit heb je nodig:

  • een grote ui, zeer fijn gesnipperd
  • drie eetlepels kerrie masala
  • 250 gram havermoutmeel ( havermout in de blender tot meel vermalen)
  • warm water

IMG_1368

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten in een kom stevig door elkaar, voeg steeds beetjes water toe tot er een stevige maar licht smeuïge massa ontstaat. Zet een kom met water klaar om je handen in te dompelen, het beslag kleeft nogal. Draai balletjes uit het beslag en druk deze plat op de bakplaat. Hoe dunner je de koekjes maat, hoe krokanter. Bak de koekjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-40 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

IMG_1369

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *