Smeuïge marmercake

Heerlijk smeuïg, deze zeer snel te maken marmercake! Een heerlijke traktatie bij de thee/koffie, of prachtig op een feesttafel of bij een high tea! SAM_0700

In dit recept heb ik gebruik gemaakt van boekweitvlokken. Deze kun je kopen in de biowinkel. Kun je deze niet vinden, dan kun je ook havermout gebruiken.

Dit heb je nodig:

  • twee grote bananen, fijn geprakt
  • drie flinke eetlepels biologische magere cacaopoeder
  • 200 gram boekweitvlokken of havermout ( droog)
  • anderhalve eetlepel greensweet-stevia sweet Xtra
  • 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • 175 ml warm water ( indien nodig, meer toevoegen)

SAM_0702

  • Om te garneren: kaneelsuiker, gemaakt van 50 gram greensweet-stevia erythritol suiker en een eetlepel ceylon kaneelpoeder

Zo maak je het:

Roer de boekweitvlokken, stevia, bakpoeder en water door de bananenpuree. Als de massa wat te droog en te los-korrelig blijft, een beetje extra water toevoegen.

SAM_0705

Gebruik een kleine vierante stenen ovenschaal wat in de baklift past. Bekleed deze met bakpapier. Halveer de massa en roer door één helft de cacaopoeder samen met ongeveer 25 ml extra water. Schep nu steeds om en om flinke hoeveelheden naturel en daarop cacaobeslag naast elkaar en op elkaar. Bak de cake op 185 graden 15 minuten, en controleer of hij gaar genoeg is. Zo niet, geef het dan nog ongeveer twee minuten extra. Bestrooi de cake direct uit de fryer met de kaneelsuiker.

SAM_0704

 

3 Reacties op “Smeuïge marmercake

  1. Lijkt me heerlijk! Maar wat bedoel je met: Gebruik een kleine vierante stenen ovenschaal wat in de baklift past?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *