Zoete eier-broodjes

Met deze broodjes maak je van ieder ontbijt een feest! Verrukkelijk als  snack, of bij de lunch!

SAM_0749

Dit heb je nodig:

Voor drie broodjes:

  • 200 gram bruine teffmeel ( amandelmeel of lupinemeel kan ook)
  • 60 gram lijnzaad, heel, fijn gekneusd met een vijzel
  • 10 gram sesamzaad, fijn gekneusd in de vijzel
  • anderhalve eetlepel psyllium
  • een theelepel bakingsoda + een klein beetje appelazijn ( gewone azijn of citroensap kan ook)
  • twee eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra 
  • een eetlepels speculaaskruiden ( biowinkel of maak het zelf, klik hier)
  • 175 ml water
  • een ei

Voor de vulling:

  • drie eieren
  • speculaaskruiden

SAM_0751

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de broodjes, behalve de bakingsoda, in een kom stevig door elkaar. Als de massa wat te droog en te loskorrelig blijft, ietsje meer water toevoegen. Voeg de bakingsoda toe en schenk hierop een drupje azijn, de massa zal gaan borrelen en sissen, dat hoort. Roer met snelle hand door het deeg. Draai drie mooie ronde broodjes en leg op de bakplaat. Bak de broodjes goudbruin in ongeveer 25 minuten.

SAM_0750

Haal ze uit de oven en laat 5 minuutjes afkoelen. Hol de broodjes voorzichtig uit. Dit kun je het beste doen met een scherp mesje. Breek in iedere kuil van een broodje een ei.  Bestrooi ze met wat speculaaskruiden.Bak de broodjes circa 6-10 minuten af in de oven.

SAM_0752

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *