Smul wafel rolletjes

Oeh! Verrrrruukkelijk! En zeer eenvoudig om te maken. Je hebt een wafelijzer nodig. Deze kun je tegenwoordig overal kopen, maar let op de teflon lagen. Meer over wafels en wafelijzers kun je lezen door hier te klikken.

SAM_1006

Ik heb gekozen voor een romige vulling gemaakt met cottage cheese. Deze maak ik uiteraard ook zelf. Ga naar het simpele recept, door hier te klikken. Wil je liever geen enkele vorm van lactose? Dan kun je ook uitgelekte kokosmelk ( de room) gebruiken in plaats van cottage cheese. Dit verkrijg je, door 400 ml biologische kokosmelk 24 uur in de koelkast te zetten en deze later te laten uitlekken.

IMG_3491

ik maak alles, maar dan ook ALLES zelf, zoals jullie inmiddels weten. Ook de melk in dit recept is afkomstig van homemade chufamelk. Je kunt echter elk gewenst ander plantaardige melkvervanger gebruiken.

Dit heb je nodig:

Voor de wafels:

  • drie flinke eetlepels of een flinke scheut avocado olie of gesmolten zuivere kokosolie
  • 75 ml chufamelk of andere plantaardige melkvervanger
  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram bananenmeel of teffmeel of lupinemeel
  • 15 gram Greensweet-stevia geleisuiker
  • 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • een theelepel vanille extract
  • een groot ei

Voor de vulling:

Voor de garnering:

Greensweet stevia Icing poedersuiker ( optioneel)

SAM_1005

Zo maak je het:

Maal alle ingrediënten voor de wafels in de keukenmachine tot een gladde homogene massa. Laat dit ongeveer een half uurtje ( liefst wat langer) afgedekt staan. Roer alle ingrediënten voor de vulling stevig door elkaar. Vul een ( liefst wegwerp) spuitzak met de vulling, knip het puntje van de zak en leg in de koelkast.

SAM_1004

Zodra het ijzer goed is verwarmd, steeds wat bergjes in het midden van het ijzer scheppen en mooie wafels bakken. Zodra de wafel uit het ijzer komt, deze oprollen en een vork erop leggen, zodat het aan elkaar blijft zitten Vul de rolletjes met de romige vulling en bestrooi met de poedersuiker.

SAM_1002

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *