Spons cake

Nu dat ik eindelijk het perfecte recept heb gevonden voor de echte sponzige chiffon pandan cake, ben ik meteen verder op avontuur gegaan. Ik ben namelijk stapeldol op sponzige cakes, en het heeft me een erg lange adem gekost tot ik bij het perfecte recept kwam 😉 Dus nu ik er eindelijk ben, houdt niets me nog tegen om verrukkelijke varianten te bedenken`! Zoals deze pompoenpitten spons-cake!

Dit heb je nodig:

  • 200 gram fijn gemalen pompoenpitten
  • anderhalf kopje pandan extract ( hoe je dit maakt, kun je lezen in dit artikel)
  • twee eetlepels stevia  sweet Xtra + een eetlepel erythritol suikervervanger
  • een eetlepel wijnsteen bakpoeder
  • vijf eetlepels kokosvet tot olie versmolten
  • drie eieren

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden en vet een rond klein bakblik/vorm goed in met kokosolie. Roer alle ingrediënten met een pollepel stevig door elkaar tot een mooi glad beslag.

SAM_2608

Schenk het beslag in de vorm. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-40 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

SAM_2609

 

3 Reacties op “Spons cake

  1. Ik ben ook gek op sponse cake. Bedankt voor het recept. Waarom is wijnsteenpoeder nodig? Dat gebruik je toch om het produkt te laten rijzen meestal bloem.

    Groetjes,
    Kavita

  2. Voor de cake kan je misschien ook gedeeltelijk pompoenpit olie gebruiken, deze is donkergroen en heerlijk van smaak.
    Mijn zoon neemt 1x per jaar een liter voor mij mee uit Oostenrijk, daar is de olie nog betaalbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *