Superleuke, maar vooral meukvrije verzorgingsproducten reis-sets van FUSHI , een review

Het is op dit moment van schrijven volop vakantietijd. Heel Nederland lijkt dit jaar ( 2021 ) massaal op vakantie te zijn / te gaan om de afgelopen pittige periode waarin we niet mochten reizen in te halen. Wat ik vrij vaak hoor, is dat mensen de afgelopen tijd voornamelijk hebben uitbesteed aan klussen rondom het huis, en het ontdekken van leuke plekjes in Nederland. Maar toch…..als het dan, zij het onder behoorlijk wat restricties en voorwaarden, weer mag, dan pakken we meteen onze koffers en boeken vluchten naar het buitenland.

Die vakantie-voorpret, het inpakken en het vooruitzicht naar eventjes he-le-maal niets MOETEN maar alles mogen, dat is voor velen één van de leukste facetten van het op reis gaan. Een koffer inpakken kan best pittig zijn, zeker als je op je vakantieadres niets tekort wilt komen, of niets van thuis wilt missen. Dat kunnen de gekste dingen zijn, zoals een kussen, of een laken waar men graag onder slaapt. Maar ook kunnen bepaalde verzorgingsproducten maar moeilijk worden gemist. Nadeel: de vele flessen, tubes, potjes en crèmes nemen gigantisch veel ruimte in beslag en is niet altijd handig met vervoeren.
Jaren geleden werd daar iets op bedacht. DE MINI’S. Ieder jaar zien we deze mini-verpakkingen bij het kruidvat en de Etos en worden deze massaal ingekocht. Wellicht fijn en handig voor op reis, maar zeker niet voor het milieu. Al die plastic flesjes zijn gigantisch vervuilend. Daarnaast heb je lang niet alles in een MINI verpakking beschikbaar, zeker niet altijd van je favoriete merken.
Zeker als je graag meukvrije en natuurlijke cosmetica en verzorgingsproducten gebruikt, kan dit best even een dingetje zijn. Er zijn niet erg veel mini-vakantie-verpakkingen verkrijgbaar in natuurlijke verzorging. Dit wordt zeer zelden gedaan, omdat veel fabrikanten graag rekening houden met het milieu en zo’n mini verpakking best veel energie ( C02 uitstoot )  en materialen vraagt, wat ook in de verkoopprijzen moeten worden terugverdiend. Je kunt dan bijna hetzelfde betalen als voor een grote tube of flesje.
Ik ontving afgelopen weken aanlopend naar de grote zomervakanties veel vragen over de verkrijgbaarheid van deze meukvrije mini’s.. Met name werd mij gevraagd of er van mijn favoriete haarverzorgings-merk AFRICAN ORGANICS geen mini’s beschikbaar waren, daar ben ik toen direct navraag naar gaan doen, maar helaas. Ik besloot om eens rond te kijken naar een fijn alternatief. Dit mondde uit bij één van mijn grootste favoriete merken: FUSHI.  Het is een kleinschalig Engels bedrijf die zo puur, natuurlijk, en ethisch mogelijk te werk gaan. De producten bestaan uit alleen zuivere en pure ingrediënten en iedere batch wordt streng gecontroleerd en gekenmerkt op de etikettering. Zij hebben inmiddels een mooi assortiment pure oliën en olieblends, die zich specifiek richten op bepaalde huidklachten en / of aandoeningen. Ze werken met verse, streekgebonden, gecertificeerde ingrediënten, waardoor er iedere drie maandsen nieuwe batches worden gemaakt. Het gaat er dus een beetje anders aan toe dan in een fabriek. Producten van FUSHI zijn dus nooit ouder dan drie maanden. Op deze manier probeert FUSHI én de kwaliteit en werking te waarborgen, en genoeg werkgelegenheid te creëren voor de telers.
Ik ben één van hun allergrootste fans. Ik gebruik veel oliën zoals calendula olie en framboospit-olie, wat zeker mijn absolute favoriet is. Ik vond bij hen een geweldig reis setje om op vakantie / op reis je haren optimaal en natuurlijk / milieuvriendelijk te verzorgen. Ik dacht meteen “ dit is echt top voor mijn fans en volges! “

FUSHI HANDGEMAAKTE HAARVERZORGINGS REISSET

Ik werd al meteen enthousiast , toen ik het schattige tasje zag, waarin de producten verpakt zitten. Later ontdekte ik, dat dit specifieke setje zelfs een Award in de wacht heeft gesleept. Dat is veelbelovend. Het setje bevat een shampoo , een conditioner en een verzorgende haar olie wat zeker op vakantie geen overbodige luxe is. Zeker in tropische gebieden waar de temperaturen flink hoog zijn en de luchtvochtigheid ook, kan je haar er flink van langs krijgen. Daarnaast kan zeewater en chloorwater je haar ook flink bijten. Een goede, slim in elkaar geblende olie is dan eigenlijk noodzakelijk. Een erg goede keuze van Fushi, om ook een voedende haarolie aan deze set toe te voegen. De verpakkingen zijn van donker glas, en het plastic ( uiteraard vrij van BPA en andere nasty’s ) is gerecycled, en weer opnieuw recyclebaar.
Laten we beginnen bij het schattige tasje waar deze reisset in komt. Dit is gemaakt uit 100% biologisch katoen en is volledig fair-trade. Het is compact, waardoor het gemakkelijk in je koffer past. Omdat de verpakkingen van glas zijn, is het tevens veel veiliger om mee te vervoeren in je koffer/ bagage. De flesjes kun je na gebruik opnieuw gebruiken. Wat erg handig is voor de volgende reizen.
Je kunt je flesjes dan gewoon hervullen met jouw favoriete producten. Eigenlijk doe je dus meteen een investering voor de toekomst. Je kunt én de flesjes gewoon opnieuw gebruiken, én het tasje. De flesjes zijn 50 ml en 30 ml, erg fijne maatjes. De shampoo en conditioner bevatten zeer handige pomp flacons, de olie bevat een net zo handige pipet.
Dan over naar de inhoud. Zoals eerder gezegd gaat het om een shampoo / conditioner / en een haarolie. De shampoo en de conditioner zijn op basis van 100% pure Marokkaanse argan olie en Indiase kruisbes. Deze twee gecombineerd geven je haar een echte boost. Het verzorgt, herstelt en zorgt er meteen voor dat ook je hoofdhuid wordt verzorgd. De haar olie is handmatig geblend, waardoor de oliën beter tot zijn recht komen. Er zijn zeer voedende / herstellende/ goed hydraterende oliën gebruikt voor het haar, zoals  argan olie, kokosolie, sesam olie, zoete amandelolie, en avocado olie. Er is tevens brahmi  ( bacopa ) kruid aan toegevoegd, in de Ayurvedische wereld een zeer populair en geliefd kruid. De olie is geparfumeerd met pure Indiase jasmijn.
Er wordt alleen gewerkt met 100% pure, biologisch gecertificeerde , verse ingrediënten gewerkt, en dus vind je in de producten van FUSHI geen synthese of andere vervelende stoffen. Alle hulpstoffen worden geheel natuurlijk gewonnen.
De shampoo , conditioner en haar-olie zijn geschikt gemaakt voor ieder haartype, wat erg fijn is voor onderweg. Zo kunnen anderen ( partners + reisgenoten) de producten ook gebruiken.
Omdat de haar -olie zo puur en natuurlijk is, kun je deze ook als een goede, vochtinbrengende AFTER SUN gebruiken. Het maakt tevens een droge huid direct weer soepel.

EVEN TESTEN!

Uiteraard ben ik de producten voor jullie gaan testen. Mijn fans en volgers weten, dat ik nogal moeilijk haar heb en daarom zweer bij mijn haarverzorging. Ik heb fijn, dun en springerig haar. Ik moet een beetje opletten wat ik in mijn haar smeer. Dus ook deze test vind ik weer best even spannend.
Het wassen met de shampoo was een erg prettige ervaring, dankzij de geur, wel moet je even wennen aan de echt natuurlijke geuren. Het zijn overduidelijk ” andere” geuren, zoals ik deze ook ken van mijn eigen verzorgingsproducten-team. Mijn haar voelde fris en gewassen. Dit gold ook voor de conditioner. Net zo fijn, en mijn haar werd er direct zacht en soepel van.
Na het ( natuurlijk ) drogen in de wind op de fiets, heb ik mijn haar met de haar-olie lichtjes in geknepen. Daarna zag mijn haar er MEGA glanzend uit. Ik was echt een beetje verbaasd. Maar blij verrast!
RESUMEREND:
Ik ben erg enthousiast! Alhoewel ik niet op vakantie ga, ga ik deze set wel gebruiken, en de lege flesjes her-gebruiken. Ik ben met name verrast over de heerlijke geuren en de voeding die het mijn haar geeft. Verder vind ik het absoluut een groot pluspunt dat deze producten het milieu niet belasten en dat het tasje zo heerlijk compact is gehouden wat zeker voor veel meer ruimte winst zorgt. Een echte aanrader!

FUSHI OLIE-SET

Eerder vertelde ik, dat ik FUSHI leerde kennen via hun geweldige oliën. Het zijn unieke oliën. De ingrediënten worden vers en puur aangeleverd, direct na het oogsten. Daar worden dan vervolgens koud oliën uit geperst. Iedere olie heeft daarom een eigen batch nummer. Dit gebeurt omdat er zeer strenge controles zijn. Ze zijn daarom niet goedkoop. Daarom vond ik dit setje zo geweldig, dat ik besloot deze ook eens te gaan testen en bespreken. Deze set is bedoeld voor iedereen die graag eens kennis wil maken met de FUSHI oliën, maar daar niet meteen zoveel geld voor willen uitgeven. Het zijn zes verschillende soorten oliën in een glas-verpakking van 10 ml, dus ideaal om mee te nemen op vakantie. De oliën zijn geschikt voor de huid en de haren. Het gaat om deze oliën:
– ARGAN OLIE
– JOBOBA OLIE
– ROZENBOTTEL OLIE
– ZOETE AMANDEL OLIE
– KAMILLE OLIE
– AVOCADO OLIE
Alle oliën bevatten geen verdere ingrediënten, Alles is 100% puur. De oliën zijn voor het gehele lichaam te gebruiken, dus ook voor de haren en het gezicht.  Op de verpakking ( de wikkel is overigens ook 100 % biologisch afbreekbaar en gemaakt uit gerecyclede materialen) lees je precies, en in zeer duidelijke taal, hoe je deze oliën gebruikt en waarvoor je ze allemaal kunt gebruiken. De kamille olie is bijvoorbeeld een ware LIFE SAVER bij de geïrriteerde , gevoelige en meest kwetsbare huid, terwijl de zoete amandel olie een geweldige AFTER SUN is. De flesjes zijn fijn en compact waardoor je ze ook in je zak of tas mee kunt nemen.
De oliën zitten in een zelfde schattige tasje . Dus ook ideaal voor op reis.
Wat je  alleen met ECHTE 100% PURE oliën ervaart, zijn de geweldige geuren. Daar herken je een echt goede olie aan, de bewerkte / gemengde / dood getrokken oliën ruiken nergens naar en worden met parfums nog een beetje lekker geurend gemaakt, De echtre pure oliën hebben dit niet nodig en ruiken ook echt heel “ anders” dan de conventionele alternatieven.
HANDIG OVERZICHT OP DE VERPAKKING WAARVOOR JE DE OLIEN KUNT GEBRUIKEN
Ik heb de olietjes inmiddels een paar dagen in gebruik genomen, en zoals ik al verwachtte, ben ik er meer dan tevreden over. Zeker nu met de huidige drogere periode is mijn huid en haar meer droog. Deze oliën zijn stuk voor stuk echte toppers, en ik gebruik iedere dag weer een andere olie. Ik vind vooral de roseship ( rozenbottel) olie heerlijk ruiken. Nog een voordel met echtre zuivere pure oliën is dat je er heel erg weinig van nodig hebt. Je merkt het meteen als je teveel gebruikt, of anders gezegd teveel opbrengt dan dat je huid op dat moment nodig heeft. Het wordt gewoonweg niet opgenomen, waardoor er olie op de huid kan achterblijven en dit als een vervelende olielaag op je huid kan blijven liggen. Nogmaals wil ik daarom benadrukken dat je met echte oliën SPAARZAAM om moet gaan. Het is niet alleen hartstikke zonde als je teveel opbrengt maar het is ook helemaal niet zo fijn voor je huid en voor je eigen gevoel. ECHTE oliën zoals deze oliën van FUSHI moet je daarom matig gebruiken en op de behoefte van de huid / de haren. Als ik mijzelf even als voorbeeld neem, heb ik op dit moment meer olie nodig voor mijn huid zacht en soepel te houden maar dat kan morgen of overmorgen opeens anders worden, de behoeften van mijn huid anders worden en heb ik veel minder nodig. Of andersom, als het echt droger gaat worden, dan kan ik meer olie nodig hebben. Handel wat betreft de hoeveelheden pure oliën altijd naar de behoeften van je eigen huid.

WAAR VERKRIJGBAAR? EN HOEVEEL KOST DAT?

Ik heb deze sets meteen binnen gezet bij Puur & Fit voor de vakantiegangers maar ook voor iedereen die graag kennis willen maken met de producten van FUSHI. Zeker de oliën zijn ideaal om eens uit te gaan proberen.
De haarverzorging reisset kost € 21,95   en kun je bestellen, door HIER te klikken
De oliën set kost € 29,95   en kun je bestellen , door HIER te klikken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *