Sweet champies

Dit zijn wel heel bijzondere hapjes! Ze zijn gemaakt van biologische grote champignons , banaan Cool bear limonadesiroop en een heerlijke chocolade glazuurlaag gemaakt met Greensweet-stevia Icing poedersuiker.  Meer is er niet nodig om deze verrukkelijke hapjes te maken. Ze zijn binnen 30 minuten klaar, zijn verrukkelijk bij een high tea, bij de borrel, en zelfs bij de koffie/thee! Omdat de champignons zijn gedrenkt in limonadesiroop krijgen ze een zoete smaak. Een beetje vreemd wellicht, maar probeer ze maar eens! Je zult versteld staan van de heerlijke smaak!!

SAM_0133

Dit heb je nodig:

  • Circa 9/10 grote biologische champignons, steeltjes verwijderen en schoon boenen
  • een banaan in gelijke stukken gesneden
  • Cool bear limonadesiroop ( smaak naar keuze, ik heb cassis/appel gebruikt)
  • 50 gram Greensweet-stevia Icing poedersuiker
  • een eetlepel biologische magere cacaopoeder
  • haver of andere melkvervanging

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 195 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de champignons in een kom en voeg een paar flinke scheuten Cool bear limonadesiroop toe, hussel de champignons goed door de siroop. Laat deze even staan. Zet de champignons op de bakplaat en verdeel de achtergebleven siroop in de champignons. zet in iedere champignon een stukje banaan. Bak de champies in het midden van de oven gaar in ongeveer 25 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

SAM_0131

Maak een stevig glazuur door cacao door poedersuiker te roeren en hieraan steeds hele kleine beetjes water toe te voegen. Verdeel het glazuur over de champignons en laat drogen.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *