Opkikker koeken

Ik ben een fanatieke sporter. Ik vraag daarom ook meer van mijn lichaam. Daarnaast ben ik ook nog eens vegetarisch ( tis me toch wat allemaal…;)  )  waardoor ik ook behoefte heb aan meer eiwitten. Ik eet wel biologisch/dynamische zuivel ( kwark en yoghurt) maar zeker als je veel sport vraagt je lichaam om wat meer. Ik maak daarom voor mijzelf vaak deze lekkere koeken. Ze bevatten niet meer dan geweekte/gekookte biologische kikkererwten ( vol eiwitten) verse eieren en een beetje verse kruiden, die ik telkens weer afwissel. Deze koeken zijn ideaal ter vervanging voor vlees, maar ook na het sporten vult de koek alles weer aan.

SAM_0121

De koeken zijn zo ontzettend simpel en eenvoudig, dat je ze binnen 30 minuten tussendoor kunt maken. Ze zijn compact, dus prima mee te nemen naar sportactiviteit, werk of school. Het geeft je ook snelle goede energie. Wil je liever wat zoet? Vervang de kruiden dan met twee eetlepels stevia sweet Xtra.  De kikkererwten vragen een weektijd vooraf. Je kunt deze 24 uur tevoren in water laten weken, en daarna koken. De volgende dag kun je de koeken in nog geen half uurtje bakken.

Dit heb je nodig:

  • 450 gram gekookte/geweekte kikkererwten, goed uit laten lekken
  • twee flinke eetlepels kerrie masala of andere lekkere kruiden naar keuze
  • drie verse eitjes

SAM_0120

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer kruiden en ei door de kikkererwten. Stort alles op de bakplaat en maak er een vierkante dikke plak van van ongeveer 2 centimeter hoog. Bak de koek in het midden van de oven gaar in ongeveer 20-25 minuten, blijf tussentijds controleren. ;Laat de koek goed afkoelen. Snij daarna in stukken.

SAM_0118

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *