Sweet rabarber-preitaart ( vegan)

Het fris-zoete van rabarber, gecombineerd met het mild-pittige van prei: de perfecte combinatie, proef zelf maar!

SAM_5643

Ik heb gebruik gemaakt van rabarberjam. Hoe je dit zeer eenvoudig maakt, lees je hier.

Dit heb je nodig:

  • een prei, gewassen en in stukken
  • 200 gram zonnebloempitten
  • 75 gram lijnzaad
  • 20 gram hennepzaad
  • 5 gram sesamzaad
  • twee flinke eetlepels Sukrin +  ( of anderhalve eetlepel stevia sweet Xtra)
  • anderhalve eetlepel Fiberfin of psyllium
  • 25/30 ml warm water

Voor de topping:

  • een kleine prei, gewassen en in dunne ringetjes gesneden
  • rabarberjam

SAM_5753

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een ronde hoge springvorm ( 22 cm) in met kokosolie en bekleed met bakpapier. Voeg alle ingrediënten voor de taart in de keukenmachine en laat draaien tot een gladde massa ontstaat. Blijft de massa wat te droog/loskorrelig, voeg er dan wat extra water aan toe, maar let op dat je alles niet te nat maakt. Stort de massa in de vorm en verdeel. Besmeer de bovenkant royaal met de jam en verdeel de preiringen er overheen Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat vervolgens enige tijd GOED afkoelen.

SAM_5754

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *