TAMNAN Thai herbs & tea….bijzondere thee met een prachtig verhaal!

Een echte theeleut ben ik niet, maar wat ik aan thee drink, moet wel 100% puur en liefst los zijn. Ik maak mijn theetjes meestal zelf, uit losse gedroogde bloemen, planten, kruiden en specerijen. Met een paar gedroogde blaadjes stevia wordt mijn thee fris, zoet en kruidig tegelijk. Heerlijk om icetea mee te maken. 

Er is ontzettend veel op de markt. Als ik alleen al in mijn kleine plaatselijke supermarkt kijk, bekleedt thee een half gangpad. Ik vind het ontzettend fijn, dat we in Nederland graag en veel thee drinken, het is absoluut ( verstandig gezet en gekocht zonder toevoegingen) een zeer gezonde drank.
Ik ken veel mensen dit liters thee per dag drinken. Daar kan ik als natuurvoedingsdeskundige uiteraard alleen maar heel blij van worden. Zelfs mijn moeder ( 71) die toch niet echt een gezonde mindset heeft maar een zeer ouderwetse, drinkt iedere dag zeker een liter groene thee. Omdat ze het echt heel erg lekker vind.
Thee drinken is een gezonde gewoonte. Daar zijn we het allemaal wel over eens. Wil je alle ins and outs lezen over thee? KLIK HIER.
Ik wordt veel benaderd door leveranciers / fabrikanten en particulieren, die mij graag wat van hun producten willen toesturen om te testen en te beoordelen. Dit gebeurt vaak zonder de wens om het te gaan reviewen, sommigen willen enkel een “ rapport” van mij om hun product te analyseren. Maar soms is het juist andersom, zoals in dit geval. Soms kom ik een product tegen waarin ik geïnteresseerd ben en benader ik een leverancier / fabrikant of particulier met de vraag of ik het mag testen en beoordelen.
Ik kwam op de tijdlijn van een broer van een kennis van mij een wel heel erg bijzondere thee tegen. Ik heb meteen contact gezocht en hem ( Stephan) gevraagd of ik daar wat van mocht uitproberen. Stephan was direct enthousiast en kwam direct samen met vrouw en kind wat brengen, want Stephan woont in mijn buurt. Ik ben er direct na ontvangst mee aan de slag gegaan.

WAT IS HET?

Wat mij triggerde om Stephan te benaderen, was het verhaal achter deze thee. Samen met zijn Thaise vrouw Penpak reist hij veel af naar het geboorteland van zijn vrouw. Thailand heeft prachtige landschappen, waar veel op kan worden verbouwd dankzij de tropische temperaturen. Voor Stephan en Penpak startte dit thee-avontuur twee jaar geleden. Zij kwamen tijdens hun reis in contact met diverse boeren. Boeren, die met hart en ziel de meest prachtigste planten en kruiden verbouwen, maar het ontbreekt aan kennis, netwerken, en hoe een product op de markt te kunnen zetten. Ze verbouwen naast planten en kruiden o.a rijst, cassave en maïs, om een inkomen te verwerven, maar dat is lang niet voldoende om het hoofd boven water te kunnen houden. Na een oogst is er geen werk meer en dus geen inkomen. Stephan en Penpak werden heel enthousiast van de puurheid van de planten en kruiden, en het idee ontstond, om deze mensen te gaan helpen. En de TANMAN THAI HERBS & TEA was geboren. TANMAN betekent LEGENDE in het Thais.
De ingrediënten voor de thee is 100% puur en 100% zuiver. Het staat nog in de kinderschoenen. Er is twee jaar lang gewerkt aan de juiste mixen, de juiste smaak en smaakcombinaties en er is veel aandacht en liefde gestoken in de verpakkingen. De planten en kruiden worden  op zeer kleine schaal verbouwd door plaatselijke boeren. De boeren krijgen hierdoor een extra inkomen wat hen financieel stabiel ( er)  maakt, en meer werkgelegenheid biedt. Daarnaast zijn de ingrediënten dus lokaal ( zoals wij bijvoorbeeld groente en fruit uit de streek kunnen kopen) en niet op een massale manier geproduceerd. Het inpakken gebeurt ook direct van het land naar de verpakking. Er is geen enkele tussenkomst van een fabriek.
Er worden slechts specifieke kruiden / bloemen en planten gebruikt. Het is dus geen ratjetoe, er worden specifieke soorten gekozen, om de thee op deze manier uniek en bijzonder te maken. De soorten zijn:
DE BLUE PEA FLOWER ( KITTELBLOEM) 
Deze bloem ( Clitoria ternatea ) komt van nature voor in tropische gebieden van Azië. De bloemen zijn vrij van cafeíne en chemicaliën. De bloem heeft een diepblauwe paarse kleur en wordt daardoor vaak gebruikt als voedselkleurstof. In de landen van afkomst is de ( gedroogde) bloem ontzettend populair om thee mee te zetten en om prachtig gekleurde cocktails mee te maken. In Aziê wordt de bloem gezien als een heilzaam kruid met heel veel gezondheidsvoordelen. Het wordt o.a ingezet om grijze haren tegen te gaan, om de bloedcirculatie te stimuleren en om te ontspannen. De “ butterfly pea” zoals hij ook wel eens wordt genoemd, wordt bij Tamnan handmatig geplukt en in de zon gedroogd, voordat het in de thee terechtkomt. De thee krijgt een prachtige blauwe kleur. Dit gebeurt onder de invloed van de PH-waarde, afhankelijk van de andere ingrediënten waarmee de bloem wordt gecombineerd.  Als je bijvoorbeeld wat citroengras toevoegt, zal de blauwe kleur veranderen in een lichtere tint.  De bloem heeft een licht bittere smaak, wat een beetje neigt naar houtachtig. Het wordt nog meest vergeleken met zwarte thee.
CITROENGRAS ( SEREH, LEMONGRASS)
Citroengras is niet weg te denken in Aziatische landen. Het wordt ontzettend veel in de Aziatische keukens gebruikt als een frisse smaakmaker. KLIK HIER om meer over citroengras te lezen.
De citroengras in deze thee wordt niet te smal uit de grond gesneden, waardoor de van nature aanwezige oliën intact blijven. Ze worden vervolgens door de zon gedroogd. Dit levert een waanzinnige smaakexplosie op. Het gras wordt afgenomen bij kleinschalige Thaise boeren die het gras planten aan de randen van hun rijstvelden. Op deze manier kunnen deze boeren een beter inkomen genereren.
VERSE GEMBERWORTEL
KLIK HIER, om alles over gember te lezen, en hoe gezond en bijzonder het is.
We kunnen jonge gember kopen, maar ook “volwassen”gember. Volwassen gember wordt na ongeveer 11 maanden geoogst waardoor het een zeer diepe, robuuste smaak heeft. Tamnan gebruikt alleen volwassen gember in hun thee.
 
PANDAN BLAD
Nog zo’n bijzonder ingrediënt in deze thee, is het pandan blad. KLIK HIER om alles over pandan te lezen.
HIBISCUS
De Hibiscus is een bloemplant die in Thailand veel als thee wordt gedronken, waar ze bekend staat als bron van antioxidanten. Voor de thee wordt de de Roselle Hibiscus gebruikt, waarvan de bloemkelken zijn gedroogd in de zon. Door het gebruik van de juiste theeblend  krijgt de thee een licht zurige smaak (dus niet overmatig zuur). Hierdoor hoeft de thee niet te worden aangemaakt met zoetstoffen omdat de afdronk vrij zoet is.  Hibiscus staat bekend om haar kalmerende effect op de bloedvaten, verbetert de doorbloeding en heeft vochtafdrijvend vermogen.
KAFFIERLIMOEN
De kaffierlimoen is een citrusvrucht , en ook een bekend ingrediënt in de Thaise keuken . Het kenmerkt zich door haar frisse, licht bittere smaak. Voor de thee gebruikt Tamnan deze limoen om een licht bittere smaak te krijgen. De schil van de limoen wordt voornamelijk gebruikt om een gerecht of baksel veel smaak en aroma te geven.De blaadjes worden veel gebruikt om thee van te trekken.
Zoals je leest, zijn het geen “ alledaagse” planten, kruiden en bloemen. En dat is wat deze theeën zo bijzonder maakt. Ze hebben ieder een eigen kleur. Dit geeft niet alleen een unieke smaakbeleving, maar kinderen zullen zeker meer worden geprikkeld om thee te drinken met een vrolijk kleurtje. Deze theesoorten hebben niets anders nodig dan hun eigen 100% pure ingrediënten. Er zijn in totaal VIER theesoorten ontwikkeld.
FRESH BLUE. ( blauw)) bestaat uit citroengras, gember en kittelbloem
SOFT SOUR FLOWER( paars ) bestaat uit hibiscus, citroengras, gember en kittelbloem
MELLOW YELLOW ( geel) bestaat uit gember, citroengras en pandan
– CALM GREEN ( groen)  bestaat uit kaffierlimoenschil, citroengras, pandan, en kittelbloem
 Er is een doos van de vier soorten theeen verkrijgbaar en afzonderlijke serie, in een 50 grams verpakking.   Er is ook een speciaal theezeefje bestelbaar op de website. , en een  Iedere soort heeft zijn eigen kleur gekregen , naar zijn eigen verkleuring. Deze kleuren geven meteen aan hoe puur de bloemen, planten en kruiden zijn gebleven. Je koopt misschien, net als ik, wel eens losse thee, of losse componenten. Heb jij ooit zulke prachtige diepe kleuren in je glas gezien? Dat komt vast zelden tot nooit voor. Dit komt vooral omdat de gedroogde bloemen, planten en kruiden machinaal worden bewerkt, en daarnaast ook massaal. Het wordt bijvoorbeeld zelden tot nooit handmatig geplukt en direct in de zon gedroogd. Ook wordt er heel veel gedroogd geëxporteerd om in Europa in fabrieken te worden verpakt. De  theeen  van Tamnan zijn zo puur, dat de kleuren, geuren én vooral smaken sterk naar boven komen. En dat zie en proef en ruik je direct.
Ik ontving de vier-box en de 100 gram verpakking van de FRESH BLUE.  Daarnaast ontving ik een supermooi glas ( deze komt binnenkort ook in de webshop! ) en het exclusieve theezeefje.

DE TEST

Ik was er klaar voor. Ik had aanvankelijk moeite om de theetjes van elkaar te kunnen onderscheiden ( uit de vier-box) Er staat namelijk niets op de verpakking ( naamgeving) maar wel een prachtig label.
Al snel kwam ik erachter, dat de zakken aan de achterzijde zijn gemarkeerd met hun kleur. Ik persoonlijk had de zakken in deze box een titel gegeven want het kan voor mensen wat verwarrend overkomen. Ik had de namen van de theeen bijvoorbeeld op het label aangegeven. Wellicht een aandachtspuntje, maar Stephan vertelde mij, dat er nog veel aanpassingen worden gemaakt naarmate het product voet aan wal heeft gezet op de markt. Alle begin is moeilijk, zeker als je als kleine ondernemer begint met een missie. De theeen  zijn bijvoorbeeld nog niet biologisch. Dit heeft een reden. Omdat biologisch verbouwen in Thailand ontzettend veel geld kost, vallen veel arme en kleinschalige boeren juist buiten de boot, omdat certificeringen in deze landen vrijwel onbetaalbaar zijn. Tamnan wil juist DEZE  groep boeren helpen., door “ biologisch” niet als uitgangspunt te stellen.  Dus om de vraag of zij biologisch zijn duidelijk te hebben; NEE.  Helpen zij kleine boeren met een beter bestaan door juist van hen af te nemen en ze een goede prijs te betalen ?? ja! Zij hopen op onze steun tijdens hun reis om deze boeren bij te staan. In de toekomst zal absoluut worden gekeken naar mogelijkheden om biologisch te werken, maar voor nu is het even niet-biologisch, wat overigens niet wil zeggen dat er volop met bestrijdingsmiddelen wordt gespoten. De kleinschalige boeren werken zo puur mogelijk, en dit IS mogelijk, omdat zij niet massaal hoeven te leveren.
Ik was meest nieuwsgierig naar de FRESH BLUE . Dit, omdat ik benieuwd was naar de smaak en de kleur. Ik heb een theelepel van de mix in het theezeefje gedaan. De gedroogde kittelbloemen liggen bovenop in het zakje, je moet het zakje na openen even goed schudden zodat alles met elkaar wordt vermengd. Na het hete water, wat overigens wordt geadviseerd om dat op 100 *C te houden ( wat ik braaf heb gedaan) te hebben opgeschonken verkleurde het water na ongeveer een minuut trekken. Na ongeveer 4/5 minuten was mijn thee ontzettend mooi blauw! De thee ruikt zo in het zakje echt hemels. De pure geuren zijn zeer goed te ruiken. Maar…nog meer te proeven! Ik kreeg gewoon een soort smaak-orgasme in mijn mond! Serieus, nog nooit heb ik een thee geproefd wat zo vreselijk veel smaak heeft, en oeh…wat lekker! Het heeft een zeer lieve, zoete afdronk, waardoor je zeker geen extra zoetstoffen nodig hebt, en zeker in de smaak zal vallen bij kinderen. Ik heb werkelijk een geniet-momentje gehad door de thee op mijn gemak op te drinken. Wat een geweldige smaak. Ik ben meer dan onder de indruk. 
 
Het theezeefje werkt ook echt ideaal. Het deksel kun je gebruiken als onderzetter om het theezeefje in te laten uitlekken. Je kunt uiteraard ieder ander gewenste theezeef gebruiken of ongebleekte theezakjes, maar deze theezeef vind ik nét even iets verfijnder. Tamnan heeft echt heel goed nagedacht over dit zeefje. Het moest zeer goed bij hun thee passen. Er zijn heel wat theezeefjes getest voor het tot deze keuze kwam. Je kunt de theezeef ook in een pot thee laten “ zwemmen”. 
 
Welke kleur zal ik als volgende uitproberen? …..ik koos voor de SOFT SOUR FLOWER. Ook deze mix ruikt in het zakje zo ontzettend lekker dat je het zakje wel onder je neus wilt knopen om er eeuwig aan te ruiken. Ook deze thee heb ik gezet met 100•C water, op een klein theelepeltje. En ja hoor….ook hier verrukkelijke geuren en die kleur! WAUW! 
De smaak omschrijf ik een beetje als zwarte thee. Het is qua smaak niet mijn grote favoriet, maar zeker voor de afwisseling GE-WEL-DIG! 
De geur van vers citroengras komt meteen je neusgaten binnen zodra je het zakje Mellow Yellow ( geel ) openmaakt. Wat een heerlijke geuren. Toch is deze smaak niet de overheersende factor in de thee. Het is de pandan, die de boventoon voert. Superlekker thee met een iets licht bittere smaak. De kleur is inderdaad geel, wat echt steeds feller wordt naarmate je de mix in het theezeefje laat trekken, zonder dat de thee te sterk wordt.
De Calm green heeft pas echt de pandansmaak. Het laat zich geweldig combineren met de citroengras. En die kleur! WAUW! Lekker theetje voor in de avond.

ZIJN HET GEZONDE THEEEN?

Nou, en of. Ondanks, of misschien wel JUIST omdat deze theeën geen theebladeren bevatten zijn ze zeer gezond. Ze bevatten geen theïne / cafeïne, wat de thee voor veel mensen al direct een stuk toegankelijker maakt, waaronder ik zelf. Ik kan zeer slecht tegen cafeïne. Als ik dus thee of koffie drink , moet dit cafeïnevrij. Koffie drink ik om deze reden zelden, omdat ook cafeïnevrije varianten niet echt cafeïnevrij zijn waardoor ik toch last krijg, Met fusions zonder theeblad heb ik nergens last van. Deze theeën bevatten niet erg veel toeters en bellen, zoals je eerder hebt kunnen lezen, bevatten ze in basis maar zes componenten. Maar het zijn dan wel meteen zes supersterke componenten, zowel in smaak als voedingswaarde. Aan kittelbloem worden erg veel gezonde voordelen gelinkt. In de Aziatische landen waar deze bloem ontzettend veel wordt gebruikt, zien ze deze prachtig gekleurde bloem als een medicijn tegen tal van gezondheidsklachten.

Citroengras is geen directe uitschieter als het gaat om voedingswaarde maar het is ook absoluut geen miskleun. Sterker: het heeft medicinale werkingen. Een Japans onderzoek in 2010 heeft uitgewezen dat citroengras zeer effectief werkt tegen PDS. ( prikkelbaar darm syndroom) Het zorgt ervoor dat witte bloedcellen in grotere getale naar de geïnfecteerde plek in de darmen gaan. Daarnaast bevat citroengras ook aardig wat antioxidanten.
In andere landen wordt citroengras als medicatie gebruikt. Zo wordt in Suriname een thee gezet van citroengras om verkoudheid ,hoest en griep te bestrijden.
In Java is het een traditioneel gebruik om een kind met jeuk te behandelen door het te wassen met afgekoeld water wat is gekookt met citroengras,samen met tamarindebladeren,guave en anijsblad. Na het bad wordt de huid ingesmeerd met kokosolie.

Gember staat bekend om zijn medicinale werking. Daar hoef ik je waarschijnlijk niets nieuws over te vertellen. Net als hibiscus. Ook zo’n gezondheidsbom. Hibiscus thee wordt al jarenlang aangeschreven als een natuurlijk middel bij een te hoge bloeddruk en cholesterol gehalte. Daarnaast is het zeer rijk aan antioxidanten.

Zoals met zovelen planten en kruiden in de tropen worden vrij veel gezonde eigenschappen toegeschreven aan de pandan palm/plant. Het zou helend werken op diverse tropische ongerieven, een anti-virale en anti-allergene werking geven en vooral ontstekingsremmende eigenschappen bezitten. De pandan bladeren worden dankzij deze eigenschappen ook ingezet als grondstof voor medicinale middelen. In sommige gevallen heeft het een religieuze betekenis. Helaas zijn al deze toegeschreven gezonde eigenschappen nog niet wetenschappelijk onderbouwd.

De bladeren van de Saffir limoen plant bevatten extreem veel vitamine C. Zeker als je wat ziekjes bent, is een thee met wat saffirblad zeer nuttig.

WAT VIND IK ERVAN?

Het is duidelijk, dat deze theeën ( of eigenlijk fusions…) echt ontzettend bijzonder zijn.  Ik ben, werkelijk, nog nooit dit soort kleuren eerder in mijn glas thee / fusion tegengekomen, terwijl ik eigenlijk ook alleen maar losse thee / fusion gebruik. En daar soms ook citroengras, hibiscus en gember bij zit. Maar deze diepe mooie kleuren ben ik nog nooit eerder tegengekomen in mijn glas of mok. Ik vind met name de gedroogde pandan bladeren een uitvinding. Ik gebruik zelf af en toe vers ingevroren pandan blad, maar was er denk ik zelf nooit op gekomen om dit te drogen en als thee te laten trekken. De smaak van pandan is juist zo onwijs lekker en bijzonder, en zeker als drank dus absoluut een top idee.

Ik vind de smaaknoten erg goed bij elkaar gezocht. Het heeft lang geduurd ( twee jaar. ) maar de smaakcombinaties zijn dan ook echt uniek. De kittelbloem is wel de hoofdrolspeler in de theeën, en is ook erg kleurbepalend. Ik vind het daarom des te knapper om de kleuren zo goed uit te laten komen. De smaken vind ik ontzettend bijzonder te noemen.  Mijn grote favoriet ( die springt er echt bovenuit..) is de FRESH BLUE. Dat is een thee die je de hele dag door kunt drinken. Het past en kan overal. Bij een maaltijd, in de middag, in de avond….De theeën zijn overigens ook geweldig lekker om koud te drinken, daar kom ik later op terug. Ik ben , serieus, zwaar onder de indruk. Ik ben niet heel snel onder de indruk, dus als ik zwaar onder de indruk ben, dan zegt dat heel veel over deze theeën. Een absolute aanrader, zeker voor de thee-liefhebber.

ZOVEEL MEER MOGELIJKHEDEN!

Die kleuren….die geuren…tja, dat biedt natuurlijk voor de meukvrije consument veel meer mogelijkheden! De gezette thee kun je bijvoorbeeld vrij sterk zetten, zodat de kleur echt heel diep wordt. Door deze kleurtjes  met in de blender tot poeder vermalen biologische erythritol te roeren ( lepel voor lepel ! ) verkrijg je een prachtig gekleurd glazuur om al je baksels mee af te toppen.

Of pureer een grote banaan, voeg er 200 gram havermout aan toe engste daar een sterk gezette kop Fresh blue thee door, en vul aan met water tot de massa stevig is.   Klaar is je koekjesdeeg. Zoeten is niet nodig. Maak er koekjes van en bak ze in de oven goudbruin. Met name de fresh blue thee kun je ook gebruiken als zoetmiddel. Het zoet uiteraard niet zoals suiker, maar als je van een klein beetje zoet houdt en niet teveel, is de sterk gezette fresh blue thee een uitkomst!

 

Koud ( icetea of ” cold brewed” ) is de thee ook overheerlijk. Door de thee af te laten koelen, kun je deze later serveren met wat ijsklontjes en vers fruit. Zeer feestelijk en gezond!

Maar dat is nog niet alles. Want de mixen geuren zowel droog als nat verrukkelijk. Je moet het getrokken prutje dan ook niet meteen weggooien, maar in een schaaltje opsparen. Door deze bijvoorbeeld op de verwarming te zetten verspreiden zich heerlijke geuren in je huis. Ook terug gedroogd kunnen ze ter decoratie overal door en op en aan worden gebruikt! Er blijft altijd nog veel geur en smaak achter, dus de smaken kun je ook door gebruiken in gerechten. De gebruikte kittelbloemen kun je bijvoorbeeld nog eens gebruiken om rijst mee te kleuren.

WAAR KAN IK KOPEN EN BESTELLEN?

Tamnan staat nog in de kinderschoenen en het is voor hen nu de tijd, om hun prachtige producten aan de wereld te tonen. Neem eens een kijkje op de website en lees meer achtergrond informatie over de boeren die worden ondersteund.  De theeën zijn uniek en bijzonder, en ja, ze hebben daarom ook geen Action-prijskaartjes. Voor 50 gram thee ( verpakt in een luxe cadeauverpakking ) betaal je €8,50 en voor een 100 grams-verpakking betaal je € 15,50. Dat is duurder dan een pakje pickwick thee, dat ben ik met je eens, maar het is absoluut niet te vergelijken met pickwick thee. Bovendien is de thee zeer zuinig in gebruik omdat de gebruikte ingrediënten zo puur zijn gebleven en daardoor erg sterk. Je hebt betrekkelijk weinig nodig en zoals je hierboven kunt lezen, kun je er nog veel meer mee doen. Vergeet vooral niet, dat deze theeën bijdragen aan je gezondheid! Lekker en gezond gaan prima samen. Wil je direct bestellen? KLIK HIER om naar de webwinkel te gaan.

 

Notificatie: ik kreeg de theeën, glas en theezeef gratis geleverd voor dit review. Er zijn géén commerciële doeleinden mee gemoeid, ook geen enkele bron van inkomsten, ook niet uit kortingsacties. Het review is onafhankelijk en vrijblijvend geschreven. 
  

Schattige glazen / glaasjes en theekannetje!

Het is ( bijna ! ) 2020, en sinds ik deze thee heb ontdekt steek ik mijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. Dat ik niet de enige ben, blijkt uit de vele, VELE positieve reacties van iedereen die deze thee ook hebben aangeschaft. Er kwam echter een complete RUN op het glas en het theezeefje. Dit was zo groot, dat de glazen en de zeefjes binnen no-time waren uitverkocht. TAMNAN besloot daarom om hun glaswerk wat uit te breiden en hebben nu naast het bekende theeglas ook een set kleine, zeer schattige, theeglaasjes en een nog schattiger thee-kannetje.

De theeglazen zijn gemaakt van dik hoogwaardig glas. Het houdt de hitte goed vast, maar het oor blijft vrij van de hitte waardoor je je niet kunt verbranden. De glazen zijn zo ontworpen, dat het theezeefje er perfect in past.

Het theezeefje is gemaakt van RVS en bevat een uitlek-dekseltje die je naast dekseltje ook kunt gebruiken om het theezeefje in te laten uitlekken als je het uit je glas haalt. Geen kliederboel dus.

De kleine theeglaasjes zijn echt heel erg schattig om te zien. Het zorgt ervoor dat de thee sneller afkoelt waardoor het sneller kan worden uitgedronken, wat erg leuk is op bijvoorbeeld een high tea of na een maaktijd. In Thailand zijn deze glaasjes drinken na een maaltijd heel gewoonlijk. TAMNAN heeft deze glaasjes daarom ook naar Nederland gehaald.

Het al-net-zo-schattige theekannetje is ook van dun glas gemaakt. Het bevat een theezeef die je op de kan kunt klikken. Het zeefje kun je in de kan laten tijdens het uitserveren. Een geweldig mooi gezicht op iedere feestelijke tafel of een high tea!

De nieuwe glazen / theekannetje en uiteraard de gewone thee glazen kun je bestellen via www.tamnan.nl 

 

Er zijn ook unieke cadeau boxen verkrijgbaar, die je zelf kunt vullen! Meer info : KLIK HIER 

 

MEGA KORTINGSACTIE!

Ben je nieuwsgierig geworden? Dan heb ik goed nieuws, ik mag  vrijdag 20 December 2019  en  maandag  23 December 2019 een korting van 25% geven OP HET GEHELE ASSORTIMENT! Dus ook op het theezeefje, het thee-kannetje en de thee-glazen!

 • Zolang de voorraad strekt
 • Alleen geldig met de kortingscode MONIQUE in hoofdletters
 • Korting is na  maandag 23-12 niet meer geldig,
 • Heb je moeite met bestellen? Vragen? Neem dan contact op met de klantenservice van TAMNAN.
 

17 Reacties op “TAMNAN Thai herbs & tea….bijzondere thee met een prachtig verhaal!

 1. Beste allen,

  Let op: De prijzen vermeld in dit artikel zijn exclusief btw. Door een vertraagde server is een btw instelling blijven hangen, waardoor de prijzen voor sommige bezoekers van de webshop nog ex btw tonen. De prijzen inclusief btw (9 procent op thee) zijn 8,50 voor 50 gram, 15,50 voor 100 gram en 16,50 voor de gift box. De theezeef is 7,50 incl btw. Met de couponcode MONIQUE gaat er 20% van deze prijzen af. De prijzen bij afrekenen kloppen overigens gewoon.
  Onze welgemeende excuses voor dit ongemak! We doen er alles aan om e.e.a. zo snel als mogelijk op te lossen.
  Hartelijke groet,
  Team Tamnan Thai Herbs & Tea

 2. Beste allen,
  Helaas zien sommige bezoekers van tamnantea.com de prijzen excl btw. Dit komt door een verkeerde instelling vanaf een server helaas. De eindprijzen van de thee zijn 8,50 incl btw (50 gram) , 15,50 incl btw (100gram), 16,50 incl btw (gift set, 4 smaken). Onze welgemeende excuses voor het ongemak!
  Team Tamnan Teea

 3. Goedemorgen, hartelijk dank weer voor een interessant artikel. Na het lezen ervan ben ik heel erg benieuwd geworden naar deze theeën en zou deze dan ook graag eens willen proberen. Echter toch een vraag; hoe kun je met zekerheid zeggen dat de ingrediënten 100% zuiver zijn en dat deze geen chemicaliën bevatten als de planten niet biologisch worden verbouwd?
  Alvast hartelijk dank, ook voor het interessante artikel! Mvg, Brenda

  • Daar is 100% garantie op, omdat de ingrediënten 100% traceerbaar zijn. Ze worden niet massaal geproduceerd, maar van kleinschalige boeren .

 4. Ik drink alleen biologische thee.
  Maar succes met de onderneming!

 5. Ik houd van bijzondere ‘echte’ theeën. Dus als ik wat nieuws en aansprekends tegenkom, dan wil ik graag eens proberen.

  En ik houd van dedicated webshops zoals deze Tamnan.
  Ik heb er zelf 2 (gehad). Eentje was het succesvolle heelhollandstopt, stoppen met roken dankzij tabex. (Tip: Tabex is nog steeds mijn dikke aanrader nummer 1 voor wie wil stoppen.)

  Het hebben van een webshop is hartstikke leuk. En nadat verkoop van Tabex in NL niet meer mocht, is er het met milieubewuste gedachte gebaseerde bidet.bijelmavof.nl gekomen. Praktische bidets die doen wat ze moeten doen zonder mensen een financiële poot uit te draaien.

  Zo vind ik, sprekend voor eigen parochie, dat mensen meer bij de kleine ondernemer zouden mogen kopen i.p.v. bij de grote spelers.

  Ik heb dus het theepakket besteld. Dat ging best heel makkelijk en erg overzichtelijk. Terwijl ik hier begon te tikken, kwamen de bevestigingsmails binnen; voor aanmaken account en bevestiging bestelling. De verzendkosten zijn stevig te noemen en dat kan een drempel zijn.

  Ik bedenk dat als het product goed is, die enkele kwartjes niet uitmaken… Voor de koper, maar dat geldt ook voor de verkoper. Geloof je in je product, dan kun je je verzendkosten ook lager en dus aantrekkelijker beprijzen. Komt misschien nog. (Wij verzenden met PostNL via myParcel, vroeger ook klein begonnen.)

  Tot zover… ik zie uit naar mijn nieuwe theetjes!

  Met vriendelijke groet, Fred M.

  PS: Ik doe mijn thee ‘s avonds al met koud water om voor te weken. Ik vind daardoor de smaak en geur dan de volgende dag echter en intenser.
  Vraag: Kan het ook bij deze theeën?

 6. Hoi Monique,
  Hele fijne recensie. 🙂
  Hoeveel kopjes thee gaan er uit een verpakking van 50 gram denk je?
  Dank en groet!

  • dat is een beetje lastig te zeggen omdat iedereen het weer anders gebruikt, maar het is zeer krachtig!

 7. Top recensie. Mooie foto’s en goed beschreven. Ik ben erg benieuwd naar de Fresh Blue en zal me daar dan ook maar eens aan wagen 🙂 Dank je Monique!

  • bedankt Barry! Laat je mij weten hoe je het vond/?

 8. Hallo, leveren jullie ook in België? Ik zie bij betaalwijze enkel IDeal staan, en daar staat mijn bank niet tussen. Bancontact of Paypal zou fijn zijn…

  • neem ff contact op met de klantenservice, dan komt het in orde!

 9. Dankjewel Monique voor je mooie recensie! Ik heb de thee inmiddels in huis en geproefd, zooooo waanzinnig lekker zeg!!! Wat een goddelijke smaken, en waanzinnig mooie kleuren in je glas! Dankzij het mooie verhaal erachter (geweldig om zo kleine boeren te helpen!!) geloof ik dat het om zuivere goeie producten gaat.
  Hartelijke groeten,
  Marianne

 10. ik heb veel ervaring met kruidenthee van diverse kwaliteiten, maar deze thee is bijzonder te noemen! Ik ken nauwelijks zulke sterke natuurlijke geuren en smaken echt een aanrader als je een thee addict bent, dan is het een ware traktatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *