Tomatensap

In de supermarkt komt aan het schap vol met tomatensappen bijna geen einde. We kunnen kiezen uit vele soorten, en smaken. Helaas worden aan deze  tomatensappen erg veel industrieel zout toegevoegd en zelfs suiker. Als je weet hoe kinderlijk eenvoudig het is om zelf tomatensap te maken, zul je vast nooit meer omkijken naar de varianten in de supermarkt! Bovendien heb je een echt knettergezonde drank te pakken, mede dankzij toevoeging van zuiver keltisch zeezout. Let op, dat je de juiste soorten keltisch zeezout kiest, want inmiddels zijn er heel wat meuk-varianten op de markt verschenen. Deze bevatten vaak extra toevoegingen. Een heel goed keltisch-zeezout-adres is : www.keltischzeezout.com . Deze halen hun zout direct van de bron!

Dit heb je nodig:

een kilo biologische tomaten

een theelepel ( of meer naar smaak) keltisch zeezout

Zo maak je het:

Kook de tomaten in ruim water. Giet af en laat kort afkoelen. Ontvel de tomaten, en gooi ze samen met het keltisch zeezout in de keukenmachine. Laat draaien tot de gewenste dikte. Vind je het te dik? Voeg er dan al draaiende kleine beetjes water aan toe.

IMG_7957

Bewaar de tomatensap in een goed afsluitbare glazen pot/fles/beker in de koelkast.

IMG_7958

6 Reacties op “Tomatensap

  • Kruisje in de onderkant van de tomaat maken. 1 minuut in kokend water.
   Daarna in koudwater dompelen.
   Met een mesje kan je dit nu gemakkelijk ontvellen.

 1. Ik doe het anders.. Ik ontvel ze,laat ze even koken
  Met wat zout en peper,erna blender erdoor..en invriezen in kleine bakjes. Ik maak er van alles van
  Pastasaus,soep,en dipsausjes voorbij komkommer
  Mais pannekoeken.

 2. Vanwege een koude kas hebben we in juli en augustus veel tomaten. We willen onze vriesruimte sparen dus de dingen die we op een andere manier kunnen conserveren, doen we niet in de vriezer. We doen de rijpe tomaten in z’n geheel in een grote pan (inclusief vel en hartje maar zonder het kroontje). We koken de tomaten gaar, hoeft niet papgaar en vermalen alles met de staafmixer tot een dikke brei. Vervolgens hebben we op de aanrecht uitgekookte potten met schroefdeksel. We koken het sap nu even heel goed door, zeker 3 minuten. We doen heel heel heel snel het sap in de potten en zetten ze direct voor 5 minuten op de kop. Na 5 minuten rechtop draaien. We kunnen nu de potten in een donkere en koele kast zeker een jaar goed houden.

 3. Ja heerlijk met dit geweldige zout… een tijd geleden heb ik z’n leuk zout potje(met Fleur le sel erop) besteld maar is kapot . Graag zou ik weten waar jij dat potje heb gekocht. Bij keltsich zeezout.com vind ik het niet meer. Gr Joke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *