Vegan noten broodjes
Zin in iets lekkers, verantwoord, en veganistisch? Deze verrukkelijke broodjes zijn niet alleen om je vingers bij op te eten, ze zijn ook supersnel te maken. Ze zijn vrij van gluten, geraffineerde suikers, en 100% veganistisch. Ze zijn gemaakt op basis van havermout, wal-en pecan noten. Ze hebben een verrukkelijke noten-smaak en zijn knapperig.
Wat heb je nodig?
- 200 gram walnoten
- 200 gram pecan noten
- 350 gram havermout
- 10 gram wijnsteen bakpoeder
- drie eetlepels biologische erythritol
- twee bananen of een grote banaan, gepureerd
- 125 ml warm water
- maanzaad om te garneren ( sesamzaad kan natuurlijk ook! )
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 170 *C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maal in de blender / keukenmachine de noten en havermout fijn. Kneed alle ingrediënten in een kom tot een stevige deeg-bal. Draai ronde ballen uit het deeg en leg op de bakplaat. Bestrooi met maanzaad. Bak de broodjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-45 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.
IN DE AIRFRYER ?
Je kunt deze broodjes ook in de airfryer bakken. Bekleed dan de baklift met een stukje PFAS vrij bakpapier. Zet de temperatuur op 165*c en bak eerst 10 minuten, controleer en bak dan in ongeveer 2-3 minuten af, wat nodig is.
Hoi Monique,
Heerlijk van smaak de notenbroodjes. Alleen erg droog. Heb je een tip?