Vegan pannenkoeken ( zonder banaan!)

Als je veganistisch eet, kunnen zeer gewone dingen als pannenkoeken opeens ingewikkeld worden. In ontzettend veel populaire recepten/gerechten worden eieren gebruikt. Nu zijn er gelukkig erg veel ei-vervangers die de eieren in gerechten kunnen vervangen, maar dit lukt lang niet altijd even goed, of wordt de smaak erdoor veranderd ( denk aan banaan)

IMG_2421

Ik heb onlangs een perfecte ei vervanger ontwikkeld, die niet alleen de smaak van ei zeer goed benadert, maar ook de textuur en binding. Ik was benieuwd, of je er ook pannenkoeken mee kon bakken…nou en of! Deze heerlijke pannenkoeken zijn 100% meukvrij, suikervrij, glutenvrij, lactose/koemelkvrij en…veganistisch! Ze zijn niet alleen super-lekker, maar ook nog eens knetter-gezond. Zo gezond zelfs, dat je ze als ontbijt kunt eten!

IMG_2429

Dit heb je nodig:

 • 500 gram havermoutmeel ( havermout in de blender tot meel vermalen)
 • vijf flinke eetlepels ei-vervanger ( zie recept) + water
 • een theelepel ceylon kaneelpoeder
 • twee flinke eetlepels biologische erythritol
 • warm water

IMG_2423

Zo maak je het:

Maak een papje van de ei-vervanger met wat water. Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe, voeg steeds water toe terwijl je roert, tot er een licht vloeibaar beslag is ontstaan.

IMG_2422

Laat een klontje zuivere kokosolie smelte in de koekenpan. Schep met een grote jus/ beslaglepel steeds wat beslag in de pan en druk deze met een stalel wat uit, de massa laat meteen al los van de bodem, zodat je de pan steeds wat heen en weer kunt schudden. Keer de pannenkoek voorzichtig om en bak de andere kant goudbruin.

IMG_2427

TIPS:

 • Maak lekkere dikke pannenkoeken, deze smaken het lekkerste
 • Garneer de pannenkoeken met erythritol poedersuiker ( maal in de blender erythritol tot poeder )
 • Garneer de pannenkoeken met wat Yakonsiroop
 •  Garneer met een klontje zuivere kokosolie
 • IMG_2428

 

Een reactie op “Vegan pannenkoeken ( zonder banaan!)

 1. Het lijkt erg op de Pannekoeken zoals ik ze al decennia maak. Alleen doe ik wel gewoon een eitje en ik vermijd zaken die mijn bet-overgrootmoeder niet als eten zou hebben herkend. Dus xylitol en andere.zoetmakers met namen die mij vaag aan “scheikunde thuis”, ooit mijn favoriete jongensboek, doen denken. Als je met de fiets nasr fitness gast i.p.v met de SUV, kan een lepeltje honing, appelstroop of wat palmsuiker op z’n tijd echt geen kwaad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *