Vegan spijskoeken

Wie kent ze niet, de heerlijke gevulde koeken en kano’s? Ik moet de persoon nog tegenkomen die deze met een vies gezicht afslaat. Helaas zijn gevulde koeken en kano’s niet gezond. Sterker, we kunnen ze gerust beschouwen als regelrechte suiker en vet-bommen. Ze bestaan voornamelijk uit suiker en vet. Daarnaast zijn deze koeken een ” no go” voor veganisten.

Gelukkig valt er heel veel na te maken. Ik heb inmiddels een aantal lekkere recepten bedacht op de gevulde koek. Dit recept is echter geschikt voor veganisten. Ik gebruik geen eieren . Ook zijn deze koeken suikervrij en vetarm. Ze passen daardoor in heel veel voedselstromingen. Het leukste is dat ze zeer simpel zijn om te maken, en supersnel klaar zijn. Ook kosten ze je maar vijf ingrediënten zodat de koeken ook nog eens erg budgetvriendelijk zijn.

Je kunt de koeken zo groot of klein maken als je wenst. Ik heb bijvoorbeeld gekozen voor grote koeken, maar je kunt ook kleinere koeken maken. Dat is het leuke van zelf maken!!!!!!!!!

De koeken zijn van binnen ontzettend smeuïg. Dankzij de spijsvulling krijgen ze een heerlijk romige zoete smaak! Probeer daar maar eens vanaf te blijven! Ze zijn zo voedzaam en gezond, dat ze gerust gegeten kunnen worden als ontbijt of bij een lunch!

Dit heb je nodig:

Voor de koek:

 • 250 gram zonnebloempitten, fijn vermalen in de blender tot meel
 • 250 gram havermout
 • twee flinke eetlepels biologische erythritol
 • warm water

Voor de spitsvulling:

 • 200 gram amandelmeel
 • een flinke eetlepel biologische erythritol
 • warm water( circa 100 ml)

Voor de topping:

 • vier flinke eetlepels ceylon kaneelpoeder + twee eetlepels water
 • hele blanke amandelen

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 195• C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de koek in een kom door elkaar en voeg beetjes water toe. De massa moet smeuïg maar stevig zijn geworden. Voor vier grote koeken: maak vier platte koeken van drie kwart van het beslag en leg op de bakplaat. Bewaar de rest voor de ” dakjes”.

Maak een smeuïge spijs van de amandelmeel, stevia en het water. Verdeel de spijs over de vier koeken. Maak dakjes van de rest van het beslag en boetseer deze over de slijtlaag, maak er mooie gladde ronde koeken van. Roer het water door de kaneel tot een papje en besmeer de koeken royaal met het mengsel. Druk tot slot in het midden een hele blanke amandel. Bak de spitskoeken in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat goed afkoelen.

 

 

 

 

3 Reacties op “Vegan spijskoeken

 1. Mooi recept, zo kom ik snel van de berg amandelmeel af. Eenvoudig en heerlijk, daar zijn wij dol op… Minimale kans op mislukken is ook een pre….????

  • ondertussen zeker wel toegevoegd – nu geen ‘spits’ meer
   ga ze zeker proberen – lijkt me lekker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *