Vegetarische babi pangang
Oeh! Dit komt wel heel erg dichtbij de echte babi pangang van de Chinees! De smaak is bijna identiek! Heerlijk, gezond en 100% meukvrij! Dit recept is geschikt voor twee personen.
Dit heb je nodig:
- 300 gram tempeh, in lange reepjes gesneden
Voor de marinade:
- een teentje verse rauwe knoflook, fijn vermalen
- een theelepel gemberpoeder
- een fikse scheut olijfolie
- een scheutje ketjap manis ( liefst homemade, anders biowinkel, natriumarm)
- het sap van een citroen
Voor de saus:
- 350 ml water
- het sap van een citroen
- 150 gram ( liefst homemade) tomatenpuree
- vier eetlepels stevia basterdsuiker *
- een theelepel gemberpoeder
- een theelepel knoflookpoeder
- twee eetlepels arrowroot + water
(* klik hier om naar het recept te gaan om stevia basterdsuiker te maken. )
Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten voor de saus, behalve de arrowroot + water, in een pan. Voeg aan de reepjes tempeh alle ingrediënten voor de marinade toe en laat trekken. Zet een grillpan op het vuur en laat deze warm worden. Bak de reepjes tempeh om en om gaar. Verwarm de saus. Maak een papje van de arrowroot met water. Als de massa begint te koken, het papje toevoegen en de saus laten indikken. Serveer over de gegrilde tempeh stukjes.
Lekker met gekookte zilvervliesrijst, Quinoa, haver, boekweit of gestoomde groente!
Die ga ik eens proberen!