Viva las Vegan dessert

Bij een feestelijke maaltijd hoort een feestelijke afsluiting. Velen zien het dessert, ook wel toetje of nagerecht zelfs als het meest lekkerste en meest favoriete onderdeel van een maaltijd. Ik schaar mij tot deze groep, als kind kon ik al uitkijken naar het kommetje vla-flip die we af en toe kregen. Ik hou van desserts. De meeste desserts bestaan echter uit suiker, vetten en zaken als zuivel, iets wat we de laatste jaren zijn gaan mijden uit ons voedsel. Zeker de veganistische trends van tegenwoordig doen dat de meeste desserts uit-den-boze zijn geworden. Gelukkig kunnen we zeg enorm veel verzinnen om toch nog te genieten van een lekker dessert, wat ook nog eens gezond is!

Omdat ik zelf zo dol ben op desserts, verzin ik erg veel meukvrije-dessert-recepten. Zowel met ( bio-dynamische) zuivel als zonder. Om de meeste doelgroepen tegemoet te komen probeer ik de recepten zo veganistisch mogelijk te maken. Zoals deze heerlijke VIVA LAS VEGAN  desserts! Ze zien er ontzettend feestelijk uit terwijl ze inhoudelijk niet erg veel ingrediënten bevatten. Ik heb gebruik gemaakt van de mees goedkoopste meukvrije ingrediënten. Zeker rondom de feestdagen zijn deze desserts een enorme eye-catcher! Maar dat is niet alles. De desserts zijn 100% meukvrij, en daardoor gezonder en veel lichter verteerbaar dan gangbare desserts als ijstaart en andere mooi opgesmukte desserts met toeters en bellen. Voor de aankleding heb je wel twee bijzondere stukjes fruit nodig: de PYTAHAYA ( drakenfruit ) en de CARAMBOLA ( stervrucht ) Deze vruchten kun je het gehele jaar door vinden in toko’s en andere exotische winkels, maar tijdens de feestmaanden zijn ze ook in de supermarkt verkrijgbaar.

Wat heb je nodig voor drie desserts?

 • vier bananen, waarvan twee in dunne plakjes gesneden
 • een pytahaya geschild en in stukjes gesneden
 • een carambola, in plakjes gesneden
 • 300 gram havermout
 • een koffiekopje gepofte boekweit of ander gepoft graan
 • drie eetlepels ceylon kaneelpoeder
 • drie eetlepels biologische magere cacaopoeder
 • drie eetlepels erythritol + een theelepel stevia sweet
 • kokosrasp
 • cacaonibs
 • kokossnippers
 • geschaafde amandelen
 • een plak 100% VIVANI pure chocolade + een theelepel sweet chocolade

Zo maak je het:

 1. Zet drie mooie dessertglazen, of kommen klaar. Steek in drie carambole-ster-plakjes een cocktail-prikker.
 2. Maal in de blender 200 gram havermout, stevia,  de cacaopoeder en twee bananen met een heel klein beetje extra water tot een gladde, romige massa, en verdeel deze over de drie glazen of kommen.
 3. Verdeel de stukjes pytahaya over de eerste laag over de glazen.
 4. bestrooi deze met wat cacaonibs, kokosrasp en kokossnippers
 5. Verdeel de plakjes banaan over de drie glazen op de lagen
 6. Meng de rest van de havermout door de ceylon kaneelpoeder en gepofte granen en vul de glazen op met dit mengsel
 7. laat de chocolade au bain Marie smelten en verdeel de hete vloeibare chocolade over de drie glazen.
 8. garneer tot slot af met geschaafde amandelen.
 9. zet de cocktail-prikker in het glas.
 10. eventueel nog wat extra bestrooien met stevia Icing poedersuiker!

Van tevoren maken?

Je kunt deze desserts een dag van tevoren maken. In de koelkast blijven ze perfect. Zet de desserts in het midden van de koelkast. Heb je ze op de dag van tevoren gemaakt, bewaar ze dan ook in de koelkast. Haal de desserts ongeveer 15 minuten voor serveren uit de koelkast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *