Voorjaars tulband ( vegan / glutenvrij / lactosevrij/ meuk-suikervrij)

Zin om eens echt uit te pakken? Maak dan deze verrukkelijke tulband eens ! Hij lijkt ingewikkeld om te maken, maar wees gerust, zelfs de grootste bak-kluns kan deze tulband in een zucht en een wind maken ! Het bevat weinig ingrediënten, en is geschikt voor iedereen. Bovendien is de tulband enorm vullend en bevat het fijne voedingsstoffen, zo goed zelfs, dat je met deze tulband je dag als ontbijt kunt beginnen!  De feestelijke tulband staat op iedere tafel zeer fraai, en is goed voor  8-12 personen.

Wat heb je nodig?

  • 1000 gram biologische 100% glutenvrije havermout, in de blender tot meel vermalen
  • drie eetlepels  eryrhtirol
  • twee eetlepels  stevia sweet
  • 15 gram wijnsteen bakpoeder
  • 100 gram zuivere kokosolie ( Royal Green )
  • drie bananen gepureerd + een banaan in plakjes gesneden
  • zes volle eetlepels biologische magere cacaopoeder of criollo cacaopoeder
  • warm water

Voor de topping:

  • de in plakjes gesneden banaan
  • het rasp van een biologische citroenschil
  • vijf eetlepels magere cacaopoeder + een eetlepel stevia sweet

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180*C. Vet een grote tulbandvorm goed in met kokosolie
  2. Roer alle ingrediënten voor de tulband, behalve de cacaopoeder, in een grote kom door elkaar en voeg beetjes warm water toe terwijl je flink door kneedt. Zodra de massa licht smeuïg is geworden, halveer dan de massa.
  3. Roer door één helft de cacaopoeder.
  4. Stort de naturel massa in de vorm. Daarop de cacaopoeder massa. Tik de tulband op het aanrecht meerdere keren goed aan.
  5. Bak de tulband in het midden van de oven gaar in ongeveer45-55 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.
  6. Haal voorzichtig de tulband uit de vorm.
  7. Maak een chocoladeglazuur. Roer de stevia door de cacaopoeder, en voeg hieraan kleine beetjes water toe terwijl je goed blijft roeren, tot de gewenste glazuur-dikte is bereikt. Laat het glazuur op de tulband uitvloeien.
  8. Beleg met plakjes banaan
  9. Bestrooi met citroenschil-rasp.
  10. SMULLEN MAAR!

Je kunt de tulband eventueel voor uitserveren nog wat bestrooien met stevia poedersuiker!

 

 

Een reactie op “Voorjaars tulband ( vegan / glutenvrij / lactosevrij/ meuk-suikervrij)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *