Worteltaart

Mijn onweerstaanbare variant op de wereldberoemde ” carrotcake” ook wel worteltaart. Ik heb een heerlijke meukvrij variant bedacht met een krokante bodem van noten.
Dit heb je nodig:
- 200 gram gemengde noten ( bijvoorbeeld paranoten, cashewnoten, walnoten)
- 50 gram zonnebloempitten
- 5 gram psyllium
- een groot ei
- een eetlepels stevia sweet Xtra
Voor de topping:
- 500 gram wortelen, schoon geschrapt en in stukjes
- een kleine appel, gewassen en in de schil, in stukjes
- twee eitjes
- een eetlepel stevia sweet Xtra
- een eetlepel ceylon kaneelpoeder
- 200 ml hsaver of andere melkvervanging
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een ronde lage springvorm 18 cm) met bakpapier. Maal alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine tot een stevige deegbal. Druk het deeg uit in de vorm en maak er een mooie platte bodem van. Maal de ingrediënten voor de topping tot een licht vloeibare massa. Je kunt het beste eerst de wortel en appel zeer fijn pureren, en daarna de rest toevoegen. Stort de topping in de vorm op de notenbodem. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat GOED afkoelen, zodat de topping stevig wordt.
kan dit ook in de airfryer,
Eli
dat kun je proberen . Succes!