Zelf je Liga evergreen maken, stukken gezonder, stukken lekkerder!

Wist jij, dat een LIGA evergreen koek bestaat uit zon 5 gram suiker? En je zult je verbazen, wat er nog meer in zo’n koek verstopt zit………..KLIK HIER om te lezen wat er werkelijk schuil gaat in zo’n gezond en onschuldig lijkende koek.

Gelukkig is het helemaal niet zo moeilijk om zelf voortaan je Liga koeken te bakken. Het lijkt een klus, maar dat is nu juist de grap. Het kost je bij elkaar genomen nog geen 45 minuten. Je kunt de koeken per twee zelf verpakken waardoor je de koeken makkelijk mee kunt geven naar school. Maar vind je dit teveel werk, kun je de koeken ook los in de trommel meegeven.

Dit heb je nodig:

 • 500 gram havermout
 • 200 gram geweekte en uitgelekte Sultana rozijnen
 • twee flinke volle eetlepels biologische erythritol
 • een groot vers ei
 • warm water

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 •C, bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten in een kom door elkaar en voeg kleine beetjes water toe tot de masala stevig en smeuïg  wordt. stort de massa op de bakplaat en druk alles zo goed mogelijk uit tot een egale, platte koek.Prik met een vork gaatjes in de koek.  Bak de koek in het midden van de oven goudbruin gaar in ongeveer 40-50 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.

Gebruik een vierkante uitsteker om er vierkante koeken uit te steken. Je kunt de koeken verpakken, waardoor ze ook vers blijven, maar je kunt ze ook bewaren in een goed afsluitbare trommel. Consumeer ze zo snel mogelijk.

7 Reacties op “Zelf je Liga evergreen maken, stukken gezonder, stukken lekkerder!

 1. Zou je ze ook niet kunnen invriezen zodat ze langer houdbaar zijn?

 2. Monique. heb je enig idee hoeveel koolhydraten erin zitten met dit recept. dan kan ik dat weer delen door hoeveelheid koekjes die ik eruit haal. bvd

  • nee, want dat is voor iedereen anders 😉 Gewoon lekker maken zou ik zeggen!

 3. Hoezo “moet” er een ei in? In liga rozijnen en liga bosvruchten zit geen ei.

  • joh, dan doe je dat toch lekker NIET ? Je zult dat ei wel missen, je koek lazert uit elkaar. Veel succes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *